25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić i Klosi o unapređenju saradnje dve zemlje

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma i životne sredine Republike Albanije Blendija Klosija, sa kojim je razgovarao o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

Iako sve veći broj turista iz Albanije posećuje Srbiju i obrnuto, predsednik Vučić i ministar Klosi su konstatovali da postoje neiskorišćeni, a veliki potencijali, te da je zbog toga neophodno raditi na međusobnoj promociji turističke ponude dveju zemalja. U tom smislu su istakli značaj postojanja direktnog leta Air Serbia između Beograda i Tirane.

Predsednik Vučić i ministar Klosi su pozdravili ukidanje rominga na Zapadnom Balkanu, koje je danas stupilo na snagu, kao jedan od podsticaja za veći turistički promet u regionu. Oni su takođe zaključili da inicijativa za saradnju Srbije, Albanije i Severne Makedonije, poznata kao Mali Šengen, otvara mogućnosti za slobodan protok ljudi, a time za veću turističku razmenu.

Predsednik Srbije je predložio konretne mere za unapređenje turističkih aktivnosti između dve zemlje, kao i podršku povećanju nivoa investicija u oblasti turizma.

“U okvirima Berlinskog procesa i Mini Šengena moguće je još brže raditi na razvoju turističke ponude, kako Albanije i Srbije, tako i celog regiona Zapadnog Balkana”, zaključili su sagovornici.

Related posts

Sve više žena koje se bave pčelarstvom

Katarina Popović

Redovna kontrola pritiska čuva srce

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić danas sa nemačkim ministrom za privredu i energetiku

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija