21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Dobar prinos i kvalitet paprike i paradajza

Porodica Stošić iz Banatskog Brestovca ima velikog iskustva u povrtarenju. Trenutno su aktuelni paprika i paradajz, čijim su prinosom i kvalitetom Stošići zadovoljni.

Porodica Stošić iz Banatskog Brestovca bavi se uzgojem različitih povrtarskih kultura. Trenutno su aktuelni paprika i paradajz. Više od 15 ari paprike je u plastenicima, a nedavno su na otvorenom posadili crvenu jesenju papriku za zimnicu, na oko 60 ari. Ivan Stošić kaže da je papriku lakše uzgajati u plasteniku, jer se uslovi mogu kontrolisati. Ipak, dodaje da je ove godine bilo mnogo izazova.

Stošić ima više od 2000 strukova paradajza u plasteniku. Kaže da paradajz ove godine nisu napadale bolesti.

Povrtar mora konstantno da uči i istražuje, jer u ovom poslu nema striktnih pravila i teško je dati neki konkretan savet, kaže Stošić. Dodaje da na uzgoj povrća mnogo utiču vremenske prilike.

Iako na uzgoj povrća u mnogome utiče vreme, Stošić zaključuje da će krajni rezultat ipak najviše zavisiti od njegovog truda i rada. Ove godine je, osim paprikom i paradajzom, zadovoljan i kvalitetom ostalog povrća.

Related posts

Predsednik Vučić uputio čestitku kancelaru Sebastijanu Kurcu

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić danas sa posrednicima EP u međustranačkom dijalogu

Vanja Vićentić

Stefanović za TV Pink: Kontića niko ne štiti, originalni snimci su prebijanja su u policiji u Novom Sadu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija