25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Opovo Vesti

U Opovu promocija kulturnog i etno turizma ,,Kulturno leto”

Opštinska narodna biblioteka Opovo nizom događaja obeležava leto koje je nedavno počelo. Prvu manifestaciju “Kulturno leto”, oragnizovanu s ciljem promocije kulturnog i etno turizma, podržala je Opština Opovo.

Pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerti klasične muzike, promocije knjiga lokalnih autora, kolektivne izložbe i predstavljanje banatskih poslastica na Etno bazaru, obeležiće i ulepšati ovo leto Opovčanima i gostima, najavila je Katarina Nikolić Ralić, direktorka ONB (Opštinske narodne biblioteke) Opovo.

– Pozivamo sve da 3. jula dođu i čuju kako to zvuči harfa Trio harfa paskel će gostovati u subotu. Ulaz je besplatan pored koncerta po utvrđenom planu i programu Galerija već ima dve kolektivne izložbe. Prva prva je izložba koju sam spomenula u saradnju sa ULUPUDS-om njihova godišnja izložba Najbolje od nas gde će fotografije predstaviti sekcija umetničke fotografije. Pored toga u avgustu je na programu kolektivna izložba „Zakorači u našu proiču“ koja okuplja više od 20 ilustratora knjiga za decu, kaže Katarina Nikolić Ralić, direktorka ONB Opovo.

Učesnike izložbe “Najbolje od nas” očekuje i foto-safari, a teme fotografija su istorijske, kulturne, folklorne, prirodne i druge lepote Opštine Opovo.

Pored toga prvi put u saradnji sa opštinom Opovo i pod pokroviteljstvom opštine Opovo organizuje se konkurs „EKO-KADAR OPOVO“, gde će naši sugrađani imati priliku da se prijave i osvoje vredne nagradeovaj konkurs je napravljen u cilju podizanja svesti o ekologiji i zaštiti životne sredine i tema je lokalna, ističe Katarina Nikolić Ralić, direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo.

Ljubitelje banatskih poslastica obradovaće manifestacija “Banatski slatki dan”, planirana za 24.jul. Ona će biti organizovana u saradnji sa Aktivom žena iz Opova, a svi zainteresovani potrebne informacije mogu potražiti zvaničnoj internet stranici Opštinske narodne biblioteke Opovo – onbopovo.org.rs.

Related posts

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima

Katarina Popović

Danas otvaranje izložbe Nenada Stojkova

Nikola Toadjer

  Održana osnivačka Skupština Unije poslodavaca grada Pančeva

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija