22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kultura Najvažnije Opovo Vesti

U Opovu promocija kulturnog i etno turizma ,,Kulturno leto”

Opštinska narodna biblioteka Opovo nizom događaja obeležava leto koje je nedavno počelo. Prvu manifestaciju “Kulturno leto”, oragnizovanu s ciljem promocije kulturnog i etno turizma, podržala je Opština Opovo.

Pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerti klasične muzike, promocije knjiga lokalnih autora, kolektivne izložbe i predstavljanje banatskih poslastica na Etno bazaru, obeležiće i ulepšati ovo leto Opovčanima i gostima, najavila je Katarina Nikolić Ralić, direktorka ONB (Opštinske narodne biblioteke) Opovo.

– Pozivamo sve da 3. jula dođu i čuju kako to zvuči harfa Trio harfa paskel će gostovati u subotu. Ulaz je besplatan pored koncerta po utvrđenom planu i programu Galerija već ima dve kolektivne izložbe. Prva prva je izložba koju sam spomenula u saradnju sa ULUPUDS-om njihova godišnja izložba Najbolje od nas gde će fotografije predstaviti sekcija umetničke fotografije. Pored toga u avgustu je na programu kolektivna izložba „Zakorači u našu proiču“ koja okuplja više od 20 ilustratora knjiga za decu, kaže Katarina Nikolić Ralić, direktorka ONB Opovo.

Učesnike izložbe “Najbolje od nas” očekuje i foto-safari, a teme fotografija su istorijske, kulturne, folklorne, prirodne i druge lepote Opštine Opovo.

Pored toga prvi put u saradnji sa opštinom Opovo i pod pokroviteljstvom opštine Opovo organizuje se konkurs „EKO-KADAR OPOVO“, gde će naši sugrađani imati priliku da se prijave i osvoje vredne nagradeovaj konkurs je napravljen u cilju podizanja svesti o ekologiji i zaštiti životne sredine i tema je lokalna, ističe Katarina Nikolić Ralić, direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo.

Ljubitelje banatskih poslastica obradovaće manifestacija “Banatski slatki dan”, planirana za 24.jul. Ona će biti organizovana u saradnji sa Aktivom žena iz Opova, a svi zainteresovani potrebne informacije mogu potražiti zvaničnoj internet stranici Opštinske narodne biblioteke Opovo – onbopovo.org.rs.

Related posts

Još 215 pozitivnih na Covid-19 u Južnobanatskom okrugu

Vanja Vićentić

Brnabić: Pokrenuta kampanja lečenja krvnom plazmom

Jasmina Petkovic

VAŽNO: Najbitniji telefoni i rad preduzeća u Južnom Banatu!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija