25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Život u strahu Srpkinje iz Đakovice

Od 9. juna kada se vratila u svoj stan u rodnoj Đakovici, Dragica Gašić iako, kako kaže, nikada nikome nije ništa nažao učinila, svakodnevno je izložena pretnjama, napadima i maltretiranju. Jednom rečju, ovde kao da se trude ko će više da zagorča život ovoj ženi, čiji je jedini greh to što je Srpkinja i što želi da živi u svom rodnom gradu.

“Prvo su me kamenovali kada su mi polomili roletne na prozoru, tada sam pozvala policiju, koja je ubrzo po dolasku i otišla. Najveći strah  osetila sam kada su mi na vratima zalepili sliku žene sa nožem na vratu, čula sam da su pred vratima, izašla sam i upitala ih šta to rade, a oni mi odgovorili da dobro pogledam sliku. Tada sam takođe pozvala policiju, ali mi oni ne mogu mnogo pomoći, jer komšije prate situaciju. Kada policija ode, kreće uznemiravanje”, rekla je Dragica Gašić.

Nadležni iz opštine Đakovica oduzeli su čak i blindirana vrata, koja je Dragici, kako bi koliko-toliko zaštitila svoj stan, donirao Privremeni organ Skupštine opštine Đakovica sa izmeštenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Dragica za RTV Gračanica ističe da su vrata odneli dok je ona bila u opštini kako bi podnela zahtev za montažu, i da joj ,po svemu sudeći, i na ovaj način poručuju da ovde nije poželjna.

Related posts

Rad pančevačkih JKP-ova tokom praznika

Mica Milakov

Vučević: Građani zaslužuju istinu, a ona je jedna

Katarina Popović

Ministar Vulin: Predsednik Vučić i Vlada Srbije uložili veliki napor u razvoj istočne Srbije

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija