25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti

Voda na bazenima zdravstveno ispravna

Leto je počelo, a gradski otvoreni bazeni u Pančevu i Vršcu su već spremni da prime posetioce.Prve analize Zavoda za javno zdravlje Pančevo pokazuju da je voda ovih bazena zdravstveno ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju.

Međutim, ne treba zaboraviti da je u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom važno poštovati sledeće preporuke: održavati minimalnu međusobnu razdaljinu kad god je moguće ili nositi masku za lice ukoliko udaljenost od drugih lica nije bezbedna, a najvažnije je održavati visok nivo lične higijene (koristiti dezo barijeru – kadicu za dezinfekciju stopala na ulasku u krug bazena, pre kupanja koristiti toilet i istuširati se, za plivanje koristiti kapu i naočare za plivanje, a po izlasku iz bazena se treba ponovo istuširati).Osobe koje imaju neko akutno respiratorno, urinarno oboljenje ili probleme sa sistemom za varenje, promene na koži i sluzokožama ne treba da koriste bazen. Ove osobe treba da za odlazak na bazen sačekaju bar dve nedelje od prestanka poslednjih simptoma.Svi korisnici bazena moraju da poštuju pravila ponašanja: da ne skaču u vodu kako ne bi ugrozili druge kupače, ali i svoje zdravlje, jer nakon izlaganja velikim vrućinama u vodu treba ulaziti postepeno.Ne preporučuje se ronjenje i sedenje na vlažnim površinama radi prevencije rizika od infekcija.

Related posts

U Južnom Banatu registrovano još 63 novozaraženih korona virusom

Aleksandra Miloševska

Pantransport počinje sa radom

Jasmina Petkovic

Vulin: Srbija spremna da hermetički zatvori granice

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija