2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Šumsko gazdinstvo „Banat“ JP „Vojvodinašume“ brinu za divljač u Peščari

Šumsko gazdinstvo „Banat“ JP „Vojvodinašume“  tokom čitave godine vodi računa o divljači. Tokom leta, kada su visoke temperature traba obezbediti vodu za divljač koja živi u Peščari. Zato  ovde postoji 37 pojilišta, dok je 5 bunara sanirano, kako bi voda lakše dolazila do mesta gde životinje mogu da je uzme.

U periodu od  juna do oktobra, a naročito tokom letnjih meseci kada su temperature visoke, neophodno je obezbediti vodu za piće divljači koja živi u Deliblatskoj pešari. Ovde su temperature znatno više nego u gradu, a nema ni jutarnje rose koja bi pomogla divljim svinjama, jelenima, košutama, njihovom podmlatku i ostaloj divljači da se osveži. Zato su u Šumskom gazudinstvu „Banat“ uradili mnogo toga u proteklih 5 godina kako bi se neometano pojilišta snabdevala vodom, kaže Željko Sušec, direktor ŠG „Banat“ Pančevo.

Sušec napominnje da oni neće stati na ovome, jer je namera da se 75 odsro Peščare pokrije vodom koja bi snabdevala pojlišta na koja dolaze divlje životinje.

Voda koja je sprovedena u Peščari, kao i sređeni bunari ne služe samo za  snebdevanje pojišta. U Vojvodinašumama su razmišljali i o tome da u slučaju požara, koji su naročito mogući tokom leta, vozila koja služe za gašenje snabdeju vodom i brže dođu do mesta gde je požar izbio.

Related posts

Tri transfer ,,bombe” u FK Železničar

Vanja Vićentić

Aktuelna prvakinja sveta Jovana Preković u finalu Premijer lige u Istambulu

Aleksandra Miloševska

Još jedno novo vozilo za Hitnu pomoć

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija