3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ribolovačko takmičenje u Opovu

Mladi ribolovci Opova u finalu školske lige odmerili su veštine u lovu ribe  na plovak. Četvrto, finalno kolo takmičenja održano je na jezeru kod hotela „Stari Banat“, a glavna nagrada pobednicima je odlazak na reku Gradac.

Udruženje sportskih ribolovaca iz Opova i Ribolovački savez Vojvodine svake godine organizuju školu ribolova, za ljubitelje pecanja osnovnoškolskog uzrasta. Program ove škole podrazumeva i takmičenje u ribolovu na kome mladi ribolovci mogu da primene stečeno znanje i veštine. U prvom kolu takmičenja učestvovalo je blizu 30-oro dece, a u finalnom, četvrtom kolu ili kako to ribolovci kažu „raspecavanju“, veštine su odmerila sedmorica najboljih.

Svi finalisti biće nagrađeni, a petoricu prvoplasiranih očekuje putovanje na reku Gradac, gde će ih ugostiti članovi istoimenog ekološkog društva. Srđan Savulov, predsednik USR „Linjak“, kaže da će ovo biti značajno iskustvo za njih, jer do sada nisu bili u prilici da pecaju na planinskoj reci.

Jezero kod hotela „Stari Banat“, bogato je ribom,  pristupačno je i plitko. Upravo zbog toga se takmičenja dece održavaju na ovom ribolovnom reviru. Izgradnjom rampe prilaz jezeru omogućen je i osobama sa  invaliditetom. Po tome je ono jedinstveno u Srbiji, istako je Srđan Savulov koji je ujedno najavio takmičenje u sportskom ribolovu za osobe sa invaliditetom pred kraj leta.

Related posts

Svečano otvoren Lidl u Pančevu

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić poslao emotivnu poruku sinu Danilu

Bojana Kecic

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija