25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Presuda Stanišiću i Simatoviću je “pokrivanje” pritvora

Beogradski advokat Branislav Tapušković kaže da je osuđujuća presuda, kojom su nakon ponovljenog suđenja Jovica Stanišić i Franko Simatović osuđeni na po 12 godina zatvora, zapravo solomonsko rešenje da se pokrije vreme koje su proveli u pritvoru.

U izjavi za Tanjug, Tapušković ističe da je ipak najbitnije što nisu osuđeni za Udruženi zločinački poduhvat jer je to moglo da odvede u neke reperkusije po učesće Srbije u UZP-u.

“Ovo je rešenje da se pokrije pritvor”, naveo je Tapušković ukazujući da je kompletna presuda, i način na koji je obrazložena teška za komentarisanje s obzirom da je njihova odgovornost utvrđena u vezi sa jednom lokacijom, iako nije utvrđena njihova veza sa zločinima.

“Prvi put od kada pratim ova suđenja čujem ovo i veoma sam zatečen”, zaključio je Tapušković.

Mehanizam za krivične sudove u Hagu osudio je danas na po 12 godina zatvora nekadašnje čelnike Službe Državne bezbednosti Jovicu Stanišića i Franka Simatovića zbog pomaganja i podržavanja ratnih zločina u Bosanskom Šamcu, dok su za sva druga krivicna dela iz optužnice oslobođeni.

Prvom presudom, koja je ukinuta, bili su oslobođeni svih optužbi.

Related posts

Danas se obeležava Svetski dan radija

Nikola Toadjer

46 novozaraženih koronom u Južnom Banatu

Zorana Stekovic

Pronađeno obezglavljeno telo kod Bele Crkve

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija