21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovin Kultura Najvažnije Vesti

Manifestacija “Dani bilja” u Bavaništu

Manifestacija “Dani bilja” tradicionalno se održava u Bavaništu. Organizator je Udruženje “Bilje Bavanište” uz podršku Opštine Kovin.

Selo Bavanište u Opštini Kovin nadaleko je poznato po uzgoju lekovitog i začinskog bilja. U ovom mestu tradicionalno se organizuje manifestacija “Dani bilja” koja okuplja uzgajivače, ali i ljubitelje ovog bilja. Ove godine došao je manji broj izlagača, jer su mnogi otkazali zbog visoke temperature.

Uzgajivači lekovitog bilja dolaze na manifestaciju kako bi izložili svoje proizvode, ali i saznali neke novine u ovoj oblasti.

Jedan broj Bavaništanaca, sa velikim iskustvom u ovom poslu, udružio se i osnovao Udruženje “Bilje Bavanište”. Jedan deo njihove aktivnosti je i organizacija ove manifestacije.

“Dane bilja” podržala je Opština Kovin. Dragan Šljivovački, šef odborničke grupe SNS-a u ovoj Opštini kaže da uzgajivači lekovitog bilja uskoro mogu da konkurišu za novčanu pomoć Opštine.

Predstavnici Instituta za proučavanje lekovitog bilja “Dr Josif Pančić” došli su da podrže članove Udruženja “Bilje Bavanište”. Rekli su da imaju odličnu saradnju sa ovim udruženjem, ali da ona može biti još bolja. Dodaju da uzgoj lekovitog bilja nije lak posao i da je potrebno da se proizvođači konsultuju sa stručnjacima, a Institut im je uvek na raspolaganju.

Related posts

Predsednik Vučić sa Umarom Kremlevom, predsednikom AIBA

Ivana Golubovic

Ulica Živojina Mišića bez vode

Zorana Stekovic

“Zelenilo” i “Higijena” uredili naselje Zelengora

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija