18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Srbija Vidovdan slavi kao pobednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Kruševcu povodom Vidovdana i 650 godina od osnivanja srednjevekovne srpske prestonice.

Predsednik je najpre položio venac na Spomenik kosovskim junacima.

“Danas je Vidovdan, dan na koji se sve vidi, dan u kojem prepoznate ko je vera a ko je nevera. Dan koji predstavlja simbol veličine našeg naroda, koji je u našim porazima pokazivao koliko smo veliki, iako smo brojčano mali”, rekao je Vučić.

Ističe da je ponosan što se nalazi u gradu koji je osnovao Lazar.

“Srpski duh je nepokoran i nepokolebljiv i nikada nije ustuknuo pred osvajačima. Vi danas ovde u Kruševcu najbolje pokazujete kako je to ostati, postojati i gledati u budućnost”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da danas možemo da vidimo i život i budućnost. Dodaje da smo promenili način razmišljanja i da gledamo realnost u kojoj sve možemo, pa i da budemo prvi u onome u čemu smo vekovima bili na začelju.

“Srbija danas može da se raduje, ponosi i veruje u život. Naši kosovski junaci su izabrali da budu temelj istorije kojom se ponosimo. Ostavili su nam zavet da ne bežimo pred izazovima i teškoćama. Nasledili smo osobinu da se ne predajemo nikada. Njihov strašni kraj, bio je za nas početak. Nastali smo u muci, rođeni smo u krvi, i naša upornost i odlučnost da se nikada ne predamo”, rekao je Vučić.

Dodao je da nas ovo kamenje opominje da je za slobodu mir jedini uslov, kao i jaka i slobodna Srbija.

“Nadamo se generaciji dece koja nikada neće ratovati i ginuti i to je naša najveća obaveza”, rekao je Vučić, i dodao da su dali svoje živote da bi mi živeli.

Kako kaže, želi da se stvore generacije mira i života.

“Moramo našoj budućnosti da obezbedimo prijatelje. Mi smo ti koji njima ne smeju da ostave sukobe. Moramo da damo sve od sebe da završimo sukobe, da damo budućnosti šansu za život i da stavimo tačku na smrt”, rekao je Vučić.

Ističe da Srbija danas snaži i jača svakoga dana, da je Srbija, za razliku od mnogih drugih zemalja, slobodna i slobodarska zemlja i u njoj, dodaje, ne odlučuje niko drugi do njeni građani.

Vučić se zahvalio na podršci i poverenju, kao i na ljubavi prema Srbiji.

“Čestitam praznik našem narodu na KiM, neka im je srećan Vidovdan, i danas i za naveka videćete ko je vera a ko je nevera. Ko će da štiti, a ko nije čuvao Kosovo i Metohiju”, rekao je Vučić.

U 10.50 sati Vučić će obići rekonstruisani Dijagnostičkog centar, najavila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Nakon toga, Fondacija za srpski narod i državu, saopštila je da će danas na svečanosti povodom otvaranja njene kancelarije u Kruševcu u 11.30 prisustvovati i predsednik Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme iz domaće odbrambene industrije u Spomen parku “Šumarice” u Kragujevcu.

Foto: printscreen

Related posts

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Nevažno je ko vlada Hrvatskom, svako ko je ubijao Srbe za njih je heroj

Nikoleta Dragaš

Litija krenula ka Hramu, moleban podrške Srbima u Crnoj Gori

Mica Milakov

Havarija u Ulici Oslobođenja

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija