25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić u selu Buče kod Novog Pazara: Divno je što živite zajedno i verujete u budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi novopazarsko selo Buče kod Novog Pazara.

“Hvala na gostoprimstvu, imam samo nekoliko reči da kažem, divno je što imate dece, što živite zajedno, verujete u budućnost, a mi ćemo pomoći koliko možemo”, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da dugo nismo vodili računa jedni o drugima, nismo znali ni da čestitamo praznike, i dodaje da je obavezno da to znamo i da naučimo mnogo više.

Vučić je u selu Buče najpre obišao džamiju, čija je gradnja počela septembra 2013. godine. Sredstva za izgradnju džamije obezbedili su sami žitelji tog sela, koji su se na ovaj poduhvat odlučili jer u tom mestu nije postojala džamija, a najbliža je u Dugoj Poljani, do koje je tokom zime teško doći.

Prema njihovim rečima, džamija je bila neophodna i od velikog je značaja za njih. Radovi na džamiji nisu završeni, ostalo je još da se uradi unutrašnjost, dvorište i minaret.

“Ljudi koji se bogu mole su uvek dobri”, rekao je predsednik.

On je u razgovoru s meštanima saznao da je potreban pogrebni automobil, a da džeman ima oko 250 domaćinstava. Takođe, potreban im je i put od 1.250 metara.

Nakon džamije, predsednik Srbije posetio je devetočlanu porodicu Sabahuda Ljajića.

Selo Buče

Selo Buče nalazi se na krajnem jugozapadu Novog Pazara, gde se graniči sa teritorijom mesne zajednice Duga Poljana. Selo Buče koje se deli na Gornje i Donje Buče ima oko 350 stanovnika, od kojih veliki broj živi u dijaspori – Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Švedskoj.

Ljajić je objasnio da na porodičnom imanju živi četiri generacije, od 80 godina do bebe stare svega osam meseci.

Predsednik je rekao da dugo nismo vodili računa jedni o drugima, nismo znali ni da čestitamo praznike, i dodaje da je obavezno da to znamo i da naučimo mnogo više.

Foto: printscreen

Related posts

Srbija pobedila Crnu Goru, viši rang sve bliže

Nikoleta Dragaš

U Šapcu nove malverzacije: Zelenović preko GIK-a hoće da pokrade izbore i sačuva vlast!

Nikola Toadjer

Classic Fest: Viva Vivaldi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija