22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Takmičenje “Ovo je moja Srbija” održano je u pančevačkom muzeju

Treće takmičenje “Ovo je moja Srbija” sa temom “Srpska trpeza” održano je u gradskom muzeju u Pančevu. Konkurs je raspisalo udruženje “Las Hentes” iz Pančeva, sa navedenom temom, a pravo učešća imala su deca od 7 do 14 godina.

Manifestacija “ Ovo je moja Srbija” polako dobija tradicionalni prefiks, a iz godine u godinu sve više dece učestvuju na likovnim i poetskim konkursima. Tako je bilo i na trećem takmičenju sa zadatom temom “Srpska trpeza”.  Najbolji su dobili nagrade, ali ono što je svakako važnije jeste činjenica koliko se ovo takmičenje širi.

Udruženje Las Hentes iz Pančeva je prvi likovni i poetski konkurs za dijasporu raspisalo na temu autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Cilj ovih konkursa, odnosno takmičenja jeste da se deca u suštini zainteresuju za istoriju svoje zemlje, njenu tradiciju, običaje i kulturu. Već tradicionalno, okupljenima su se predstavili Zoran Ilić i njegovi polaznici,odnosno mladi gitaristi.

Related posts

Poslednja rata za porez na imovinu u 2018. godini

Jasmina Petkovic

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Patrijarh:Dužnost mitropolita je da gradi mostove

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija