22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Svečanost povodom osnivanja Platforme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Svečanost povodom osnivanja Platforme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom održana je u petak u hotelu Holiday Inn u Beogradu. Ujedno su dodeljene i zahvalnice svim saradnicima, partnerima, donatorima i kompanijama koje su odlučile da budu deo ove platforme i da je osnaže.

Platforma za zapošljavanje osoba sa invaliditetom predstavlja jedinstvenu zajednicu koja ima za cilj da omogući stratešku podršku poslodavcima prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Jovana Krivokuća Milanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom ističe da je ova platforma rezultat dugogodišnjeg rada Foruma, koja je u okviru projekta „Znanjem do posla“ dobila priliku da se kreira i razvije.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, u periodu od 2011. do 2020. godine postignuti su značajni rezultati u poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada, istakla je Danijela Stojanović iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Za osmišljavanje i realizaciju događaja, zaslužene su studentkinje sa Fakulteta za medije i komunikacije.

Želja Foruma mladih sa invaliditetom je da upotpuni tržište rada prilikom zapošljavanja ovih osoba i kreira društvenu zajednicu koja uvažava i neguje različitosti.

Related posts

Mali predao respiratore i medicinsku opremu Drvaru

Branislava Grčić

Prijave za besplatno banjsko lečenje za penzionere do 7. septembra

Jasmina Petkovic

U Pančevu 16 obolelih

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija