19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Završeno polaganje male mature

Mali maturanti učenici  8-ih razreda posle polaganja maternjeg jezika i matematike danas su radili kombinovani test. U gradu Pančevu 1188 đaka konkuriše za 1664 mesta, koliko je u 10 pančevačkih srednjih škola. Ekipa televizije Pančevo bila je danas  u OŠ “Đura Jakšić”.

Posle polaganja završnog ispita iz maternjeg jezika i matematike učenici 8-ih razreda, mali maturanti polagali su kombinovani test. Oni su tim povodom rekli da se nadaju da će biti lak jer obuhvata pet  predmeta.

 Direktor  OŠ “Đura Jakšić Rade Barjaktarović ” ističe da je u razgovoru sa učenicima saznao da su testove iz maternjeg jezika i matematike dobro uradili i da nisu bili teški. Umesto u fiskuturnoj sali, njih 43-oje koliko je polagalo ispit, bilo je raspoređeno u četiri učionice. Tamo je bilo prijatnija i mogle su da se ispoštuju mere propisane protiv kovida 19, rekao je Barjaktarović.

Osim redovnih učenika u Đurinoj školi vanrednu nastavu pohađaju i odrasli i oni su bili u obavezi da polažu završni ispit. Preliminarni rezultati biće objavljeni u nedelju 27. juna. Liste želja popunjavaće se elektronski, a ko nema tu mogućnost može i u školi da je popuni. Lista  će biti zaključena 3. jula, a upis u prvom krugu je 12. i 13. jula.

Related posts

Tehničke mogućnosti ne dozvoljavaju Grejanju da startuje

Mica Milakov

Isplata redovne novčane naknade danas, privremene sutra

Katarina Popović

Delegacija SAD-a u poseti Vršcu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija