21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

Otvorena manifestacija ,,Znameniti Slovenci u Srbiji“

U Narodnom muzeju Pančevo otvorena je izložba ,,Znameniti Slovenci u Srbiji“ koje organizuje Udruženje Slovenaca u Južnom Banatu ,,Logarska dolina“. Povod za ovu izložbu bili su dani Slovenaca u Pančevu koja traje od 17. do 27. juna.

U pančevačkom muzeju otvorena je izložba ,,Znameniti Slovenci u Srbiji“, u okviru Dana Slovenije. Prema rečima organizatora Udruženja Slovenaca ,,Logarska Dolina” ova upečatljiva izložba priređena je za naše sugrađane u saradnji sa ovom kulturnom ustanovom.

Povodom manifestacije održana je i sveta misa zahvalnica na slovenačkom jeziku u crkvi Svetog Karla Boromejskog, koju je predvodio župnik Letonja Aleš.

Dani Slovenije u Pančevu održavaju se od 17. do 27. juna, a izložba koja je upriličena u pančevačkom muzeju trajaće nekoliko nedelja. Ukoliko interesovanje publike bude veliko, izložba će biti do kraja leta, ističu organizatori.  

Related posts

Predsednik Vučić: Ostanimo kod kuće

Jasmina Petkovic

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik PS-a Aleksandar Vulin na onlajn samitu KP Kine

Ivana Bogdanovski

Spirić i Simić posetili porodice Stojanović i Maksimović

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija