19. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Plandište Vesti

Na 9. sednici SO Plandište usvojen završni račun i prvi rebelans budžeta

Deveta sednica Skupštine opštine Plandište održana je danas u sali bioskopa  KOC-a. U radu sednice kojom je predsedavao Goran Donevski, predsednik  SO Plandište učestvovalo je 15 odbornika. Pre usvajanja dnevnog reda, predsednik je predložio dopunu sa jednom tačkom koja se odnosi na izmenu Finansijskog plana OŠ „Jovan Sterija Popović“ iz Velike Grede, zbog dobijenih sredstava za realizaciju projekta „Tekuće popravke i održavanje objekta“. Predsednik Odborničke grupe „Za bolje Plandište, advokat Lukić Danilo je predložio dopunu dnevnog reda, sa dve tačke, koje odbornici nisu usvojili.

Odbornici  su  na ovoj sednici prvo usvojili Odluku o završnom računu budžeta opštine Plandište za 2020. godinu. U okviru ove tačke je rečeno da su ukupni prihodi i primanja sa prenetim sredstvima bili preko 561 milion dinara, a da su i ukupni rashodi i izdaci budžeta opštine Plandište u 2020. godini iznosili preko 543 miliona  dinara, tako da je suficit u prošloj godini iznosio 17.857 miliona dinara.

 Što se tiče Odluke o pravim izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Plandište za 2021. godinu (Prvi rebalans), izvestilac po ovoj tački je rekao da se budžet koriguje naviše, zahvaljijući većem prilivu sredstava od planiranih u ovom periodu, i to od zakupa državnog  poljoprivrednog zmljišta, od kapitalnih namenskih transfera APV i od poreza na zarade. Ukupn budžet opštine Plandište, prvim rebalansom je nešto više od 665 miliona dinara.

U vezi sa  Odlukom o oslobađanju od obaveze plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Plandište rečeno je da se utvrđuje oslobađanje obaveze plaćanja naknada  korišćenja javnih površina za 2020. i 2021. godinu, u cilju pružanja pomoći u saniranju negativnih posledica koje trpe privredni subjekti, nastalih usled bolesti Covid-19.  Nakon toga, odbornici  su razmatrali i izglasali Odluku o uslovima i merama za uklanjanje objekata, Odluku o stavljanju van snage Odluke o osnivanju Lokalnog saveta za zapošljavanje koja sa Skupštine prelazi u nadležnost Opštinskog veća, Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije koji trpi izmenu zbog toga što je, zbog smrti direktora,  imenovan novi v.d. direktor  JP „Polet“ Plandište.

Na 9. sednici SO Plandište izglasano je Rešenje o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu Saveta za zdravlje opštine Plandište za period januar-decembar 2020. godine i Rešenje o davanju saglasnosti na Izveštaj o implementaciji Plana javnog zdravlja opštine Plandište za 2020. godinu. Nakon toga razmatrani su Izveštaji o radu i finansijkom poslovanju za 2020. godinu  i izglasana  Rešenja o davanju saglasnosti na Izveštaje o radu i Izveštaje o finansijskom poslovanju Istorijskog arhiva Bela Crkva, Narodne biblioteke Plandište u okviru kojeg je rečeno da je u prošloj godini nabavljeno 1329 knjiga , da ima 1612 članova i da je u prošloj godini posetilo 5126 posetilaca. Izglasana su Rešenja i za Kulturno-obrazovni centar „Vuk Karadžić“ Plandište, Dom zdravlja „1.oktobar“ Plandište, Centar za socijalni rad Plandište  i za Crvenoi krst Plandište. Za Predškolsku ustanovu „Srećno detinjstvo Plandište“ i OŠ „Dositej Obradović“ Plandište, OŠ “Jovan Sterija Popović“ Velika Greda i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica, većnici su razmatrali njihove Finansijske izveštaje, a nakon toga su utvrđivani predlozi Rešenja o davanju saglasnosti na Izveštaje za period 01. januar – 31.decembar 2020. godine.

Takođe, odbornici su  na 9. sednici SO Plandište izglasali i Rešanja o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj svih  mesnih zajednica Opštine Plandište (MZ Banatski Sokolac, MZ Barice, MZ Velika Greda, MZ Veliki Gaj, MZ Dužine, MZ Jermenovci, MZ Kupinik, MZ Margita, MZ Markovićevo, MZ Miletićevo, MZ Plandište, MZ Stari Lec i MZ Hajdučica) za 2020. godinu.

Osim odbornika, sednici su prisustvovali Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište, i Aleksandra Odavić Mak, načelnica Opštinske uprave opštine Plandište.

Osim Odluke o oslobađanju od obaveze plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Plandište koja je doneta jednoglasno, sve ostale odluke donete su odborničkom većinom.

Dr Neboiša Drljević, v.d. direktor Doma zdravlja „1.oktobar“ Plandište je u okviru izveštavanja zahvalio Opštini Plandište na bezrezervnoj pomoći u vezi sa imunizacijom koja je ostvarena u procentu od 42% i najveća je u Južnom Banatu. Takođe, već dva meseca, u opštini Plandište nije registrovan nijedan slučaj zaraze korona virusom.

Zamenik predsednika SO Plandište, Vladan Mladenović je zahvalio svim zaposlenim radnicima, medicinskom osoblju i direktoru Doma zdravlja u Plandištu na izuzetnoj organizovanosti, profesionalnosti i organizaciji u vreme pandemije korona virusa.

Related posts

Akcija Lagune “3 za 999” do 31. avgusta

Jasmina Petkovic

STEVANOVIĆ: Prijavite se za vakcinaciju

Vanja Vićentić

Predsednik Vučić: Svi treba da osete ukus najbolje srpske kuhinje

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija