9. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Ministar Nedimović u poseti Banatskom Brestovcu

Delegacije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i grada Pančeva posetile su Udruženje povrtara i voćara “Brestovački rod” u Banatskom Brestovcu i ratara Vukašina Ristić u Pančevu. Cilj ovih poseta bio je razgovor sa poljoprivrednicima.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović posetili su dve lokacije u gradu. Najpre su obišli Udruženje povrtara i voćara “Brestovački rod” u Banatskom Brestovcu. Ministar Nedimović rekao je da su razgovarali o tri važne teme.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić kaže da su u razgovoru sa povrtarima u Banatskom Brestovcu došli do zaključka da oni, ali i ostali poljoprivrednici ovog sela retko konkurišu za sredstva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. Dodaje da se razgovaralo i o protivgradnoj zaštiti.

Nakon Udruženja, delegacije su posetile u Pančevu ratara Vukašina Ristića i njegovu porodicu i obišli njegovo imanje. Zahvaljujući sredstvima države, Ristić je nabavio deo poljoprivrednih mašina.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je poseta ministra Nedimovića i pokrajinskog sekretara Božića velika čast za Grad Pančevo i za poljoprivrednike. Dodaje da je srećan kada vidi koliko država pruža razvoju poljoprivrede i kada Pančevci konkurišu za sredstva Ministarstva i Pokrajine.

Pokrajinski sekretar Božić zahvalio je gradonačelniku Stevanoviću na odličnoj saradnji i podsetio da je ove godine Grad Pančevo aplicirao za atarske puteve u vrednosti od 20 miliona dinara. Dodaje da su Pančevu i u prethodnoj godini odobrena sredstva za atarske puteve i za izgradnju vodovodne mreže.

Related posts

Predsednik Srbije obišao radove na izgradnji kovid bolnice u Kruševcu: Biće završena do 15. decembra

Vanja Vićentić

Popović: Torlakova vakcina odobrena u Rusiji

Katarina Popović

Katamaran ponovo redovan

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija