19. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Brnabić: Vakcinacija je pitanje nacionalne bezbednosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ponosna na to kako se Srbija borila i bori protiv virusa korona ističući da je vakcinacija i dalje najvažnija tema, odnosno da je potrebno da se građani, posebno mladi, u što većem broju vakcinišu kako bi se došlo do kolektivnog imuniteta i vratilo normalnom životu.

Brnabićeva je na panelu koji je organizovala kompanija Hemofarm “Godina promena – zdravlje, pandemija, pouke”, kazala da je imunizacija građana pitanje nacionalne bezbednosti.

“Žao mi je što to ne uspevamo da iskomuniciramo dovoljnom broju ljudi, pre svega mladima”, kazala je premijerka i istakla da je u populaciji ispod 30 godina samo 17 odsto vakcinisanih.

Prema njenim rečima, vakcinacija je i pitanje građanske dužnosti i društvene odgovornosti jer je činjenica da ljudi koji su vakcinisani čuvaju sve one koji to nisu.

“Mi nikako ne možemo da dođemo do 2,6 miliona građana koji su vakcinisani, ne možemo da pređemo procenat od 48 odsto koji su vakcinisani, a ni 48 odsto punoletnih ne mogu da štite sve”, ukazala je Brnabićeva.

Prema njenim rečima, u nekim opštinama i lokalnim samoupravama odličan je odziv za vakcinaciju, kao što su centralne beogradske opštine, gde je procenat vakcinisanih viši od 70 odsto.

Takođe, i u 37 lokalnih samouprava ima više od 50 vakcinisanih, ali problem je, podseća premijerka, što je 15 lokalnih samouprava ispod 30 odsto vakcinisanih.

Foto: tanjug

Related posts

Radovi na potisnom vodu, slabiji pritisak vode u celom gradu

Nikoleta Dragaš

Trka uz „Beograđanku”

Nikola Toadjer

Vučić položio cveće na Spomenik neznanom junaku u Moskvi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija