9. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Vakcinacija dece u dogovoru sa pedijatrom

Sa dolaskom lepog vremena i povoljnijom epidemiološkom situacijom broj osoba koji se vakciniše je u opadanju. Od nedavno vakcinu fajzer mogu da prime i deca starija od 12 godina uz potvrdu i roditelja i pedijatra,  dok stariji od 15 godina moraju da imaju samo saglasnost pedijatra.

Virus kovid 19 nije mrtav samo se primirio, i dalje je u populaciji  ističu lekari. Zahvaljući toplom vremenu kada više boravimo napolju virus se slabije širi, sa dolaskom hladnijeg vremena i boravkom u zatvorenom  prostoru virusu se omogućava da se brže i lakše širi. Direktorka Zavoda za javno zdravlje doktorka Ljiljana Lazić  ističe da je zato važno da se vakcinišemo.

0.27 .Situacija jeste povoljnija ali nesigurna i mi svakodnevno beležimo nove slučajeve inficiranih.Došlo je lepo vreme pa više boravimo napolju pa se virus teže širi.Nasviše zabrinjava što je opala zainteresovanost za vakcinaciju ,mi imamo obuhvat odraslog stanovništa 43 odsto za Pančevo a za Južnobanaski okrug 41 odsto.To je nedovoljno da možemo biti opušteni .

Trenutno su na raspolaganju vakcine Sinofarm i Fajzer, a uskoro  bi trebalo da stignu Astrazeneka i Sputnjik V.

Ono što je bitno da deca starija od 12 godina da se vakcinišu Fajzer vakcinom. Deca od 12do 15 godina moraju da imaju saglasnost roditelja i pedijatra. Deca starija od 15 godina mogu samo uz saglasnost pedijatra.

Doktorka Lazić napominje da je u borbi protiv kovida 19 struka već rekla šta je neophodno raditi i da nema sumnje da je jedini način  da pobedimo ovaj virus vakcinacija.

Related posts

U Deliblatskoj peščari održava se 53. Likovna kolonija

Ivana Bogdanovski

Gost “Lica nacije” – protojerej-stavrofor Radoslav Radmanović: Vaskrs je temelj hrišćanske vere

Zorana Stekovic

Pokrajinski sekretar Batez posetio Kovačicu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija