7. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar Vulin: Generacija srpskih političara koju predvodi Vučić zna važnost podrške i pomoći Ruske Federacije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je ponosan što generacija srpskih političara koju predvodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zna važnost podrške i pomoći Ruske Federacije.

„Svaka generacija političara u istoriji srpskog naroda doživela je i iskoristila priliku da Rusima kaže ne i svaka generacija u istoriji političara srpskog naroda dočekala je da od ruskog da zavisi opstanak čitavog srpskog naroda. Ponosan sam što predsednik Aleksandar Vučić predvodi generaciju srpskih političara koji znaju da je rusko da važno i presudno za opstanak srpskog naroda“, rekao je ministar Vulin na rusko-srpskoj konferenciji Međunarodnog diskusionog kluba Valdaj “Rusija na Balkanu pogled u budućnost”.

Ministar je istakao da je Ruska Federacija nesrazmerno veliki saveznik Srbiji i naglasio da u komunikaciji sa državnicima koji vode Rusiju tu veličinu nikada nije  osetio.

On je istakao da je politika unipolarizma doživela svoj vrhunac bombardovanjem SRJ 1999.

„Revizijom rezultata Drugog svetskog rata svet je počeo da postaje unipolarno mesto, a svoj vrhunac politika unipolarizma je doživela 1999. bombardovanjem SRJ. Bez naše želje i ambicije da budemo mesijanski narod koji će svetu pokazati  šta ga čeka, 1999. godine, Srbi su pokazali čitavom svetu šta je suština unipolarnog sveta i da će se, ono što počne na Srbiji, uvek završiti na Rusiji“, rekao je ministar Vulin. 

Ocenivši da je napad na SRJ bio početak napada na Rusku Federaciju, ministar je istakao da su Rusija i Kina to shvatile i da je svet od te 1999. godine počeo da se menja.

„Nije velika uteha za Srbe što smo morali da doživimo agresiju i što su veći i moćniji učili na našem primeru, ali ako u istoriji postoji smisao, onda je smisao agresije 1999. osim strašnog i nekažnjenog ratnog zločina nad SRJ i srpskim narodom, bilo i to da je svet shvatio kuda vodi unipolarno uređenje“, naveo je ministar policije Aleksandar Vulin na konferenciji diskusionog kluba Valdaj bliskom predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu.

Foto. mup.rs

Related posts

Jovana Preković izborila vizu za Tokio

Alba Jovanović

Predsednik Vučić: Do 13 sati 13.000 vakcinisanih, u četvrtak “idemo” na 30.000

Vanja Vićentić

Vučić na otvaranju deonice autoputa „Miloš Veliki“ 

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija