21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Vesti

Izložba fotografija “Vozom kroz Sloveniju”

Izložba fotografija „Vozom kroz Sloveniju“ autora Josipa Webera i Blaža Kavčića danas je otvorena u holu gradske uprave Pančevo. Izložbu je otvorio Damjan Begant, ambasador Republike Slovenije u Beogradu. Ujedno je održana i prezentacija slovenačkih jela i poslastica a sve u okviru manifestacije „Dani Slovenije u Pančevu“.

Udruženje Slovenaca „Logarska dolina“ iz Pančeva potrudilo se da Pančevcima i njihovim gostima priredi zanimljiv i raznovrstan program u trajanju od 7 dana kako bi približili slovenačku kulturu i tradiciju. U holu gradske uprave Pančevo otvorena je izložba fotografija pod nazivom„Vozom kroz Sloveniju“ autora Josipa Webera i Blaža Kavčića. Izložbu je svečano otvorio Damjan Bergant, ambasador Republike Slovenije u Beogradu.

Ambasador Bergant i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović su se sastali pre otvaranja izložbe i razmenili osnovne informacije u vezi sa gradom Pančevo, kao i njegovom odnosu  prema nacionalnim manjinama. 

Više detalja o izloženim fotografijama otkrio je Josip Weber, jedan od autora izložbe.

Na otvaranju izložbe, sa dve muzičke numere, predstavio se i tamburaški duo „Fantastic“ koji čine učenice muzičke škole „Jovan Bandur“. Organizator manifestacije je Udruženje Slovenaca“Logarska dolina“,  a manifestaciju su podžali Ambasada Republike Slovenije u Beogradu, Vlada Republike Slovenije, Nacionalni savet slovenačke manjine u Srbiji, Grad Pančevo i Turistička organizacija Pančeva.

Related posts

Regionalna liga u boksu okuplja klubove iz bivše Jugoslavije

Ivana Bogdanovski

Dogovor o 4 ključne slobode, u interesu građana i ekonomija

Zorana Stekovic

Vučić: SNS odneo ubedljivu pobedu u četiri opštine. Neverovatna podrška u Lučanima!!!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija