18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preliminarni rezultati male mature 27. juna

Polaganjem ispita iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, počela je mala matura za sve učenike 8 razreda. Ispit iz matematike je u četvrtak, a kombinovani test polaže se u petak.  U gradu Pančevu 1188 đaka konkuriše na 1664 mesta, koliko je u 10 pančevačkih srednjih škola. Preliminarni rezultati biće objavjeni u nedelju, 27. juna.

U pančevačkim  srednjim školama su 52 obrazovna profila i 1664 raspoloživa mesta. Prema rečima Tatjane Božić, gradske većnice za obrazovanje  svi oni koji su završili osnovnu  školu biće i upisani. Ona je prvog dana polaganja male mature posetili Osnovnu školu Stevica Jovanović.

Stevičina škola ove godine je skening centar za 4 okruga, rekao je Goran Bokanić, koordinator Upisne komisije.

Bokanić podseća da đaci vode računa o popunjavanju liste želja jer je važan njihov redosled, kako bi sigurno upisali  željeni školu. Preliminarni rezultati biće objavljeni u nedelju 27. juna.

Liste želja popunjavaće se elektronski, a ko nema tu mogućnost može u školi da je popuni. Lista želja će biti zaključena 3. jula. Konačni rezutati biće objavljeni 2. jula, a upisi u prvom krugu su 12. i 13. jula.

Related posts

RAZGOVARALI SMO O MNOGIM VAŽNIM TEMAMA! Vučić: PRVI AVION ZA TREBINJE ĆE POLETETI DO MARTA 2022. GODINE, šaljemo pomoć u Republiku Srpsku!

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin sa šefom predstavništva UNHCR-a

Nikoleta Dragaš

Vučić ugostio Čovića i Dodika

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija