5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preliminarni rezultati male mature 27. juna

Polaganjem ispita iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, počela je mala matura za sve učenike 8 razreda. Ispit iz matematike je u četvrtak, a kombinovani test polaže se u petak.  U gradu Pančevu 1188 đaka konkuriše na 1664 mesta, koliko je u 10 pančevačkih srednjih škola. Preliminarni rezultati biće objavjeni u nedelju, 27. juna.

U pančevačkim  srednjim školama su 52 obrazovna profila i 1664 raspoloživa mesta. Prema rečima Tatjane Božić, gradske većnice za obrazovanje  svi oni koji su završili osnovnu  školu biće i upisani. Ona je prvog dana polaganja male mature posetili Osnovnu školu Stevica Jovanović.

Stevičina škola ove godine je skening centar za 4 okruga, rekao je Goran Bokanić, koordinator Upisne komisije.

Bokanić podseća da đaci vode računa o popunjavanju liste želja jer je važan njihov redosled, kako bi sigurno upisali  željeni školu. Preliminarni rezultati biće objavljeni u nedelju 27. juna.

Liste želja popunjavaće se elektronski, a ko nema tu mogućnost može u školi da je popuni. Lista želja će biti zaključena 3. jula. Konačni rezutati biće objavljeni 2. jula, a upisi u prvom krugu su 12. i 13. jula.

Related posts

“Jelisaveta Vasilić ličnost dana zbog toga što crta metu na čelo bratu predsednika Vučića?” Oglasila se Nina Mitić povodom plaćenih medija

Jelena Obradović

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije najoštrije osuđuje nove pretnje ubistvom upućene predsedniku Vučiću

Mica Milakov

Povodom Dana maternjeg jezika izložba u Ivanovu

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija