30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Održana svečana liturgija povodom pričesti u Vojlovici

U vojlovačkoj evangeličkoj crkvi, održana je svečana liturgija povodom prve pričesti. Ovom prilikom osmoro dece su postali odrasli članovi Crkvene opštine.

 Ove godine svečana liturgija povodom pričesti održana je u izmenjenom terminu zbog epidemioloških mera, iako je tradicija da se održava prve nedelje u maju. Tim povodom za osmoro dece je bila veoma svečano. Nove haljine, odela, frizure. Pripremljen je i svečan ručak, došli su gosti, rodbina, a mnogi su dobili zanimljive poklone.

Ove životne lekcije i mnoga znanja deca su usvojila u toku pripreme za pričest. Činu je prethodila priprema od nekoliko meseci, kada su deca morala da nauče i savladaju gradivo. Njih je pripremao i svečanost pričesti obavio sveštenik Branislav Kulik. Sva deca su savladala ispitivanje.

Posle propovedi usledio je svečani momenat kada su deca dobila  blagoslov i prvi put pristupila svečanosti Tajnoj večeri. Pored toga, novim odraslim članovima obratio se i predsednik Crkvene opštine Martin Marko koji im je poželeo mnogo zdravlja i uspeha u školovanju. Zamolio ih je da redovno dolaze na susrete crkvene omladine kao što su dolazili i na veronauku. Ovom prilikom je uručio i specijalne poklone u znak sećanja na ovaj dan.

Related posts

Uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Mica Milakov

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije: Najoštrije osuđujemo jezive pretnje upućene predsedniku Vučiću i njegovoj deci

Katarina Popović

Poslanice SNS-a osudile napad na žene i širenje nasilja

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija