26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Aleksandar Vulin razgovarao sa grčkim ambasadorom

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa grčkim ambasadorom Jorgosom Djakofotakisom. Tom prilikom, Vulin je istakao da je naša zemlja veoma zahvalna Grčkoj na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo.

Ministar Aleksandar Vulin ocenio je da je saradnja policija Srbije i Grčke odlična i podsetio da je, na nedavno održanom trilateralnom sastanku ministara unutrašnjih poslova Srbije, Grčke i Kipra dogovoreno unapređenje saradnje putem stalnog održavanja ovakvih sastanaka, kao i konstantne razmene iskustava i zajedničke policijske obuke, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, kao i ilegalnih migracija.

Na današnjem sastanku, ministar Aleksandar Vulin i ambasador Jorgos Djakofotakis izrazili su uverenje da će potpisivanje sporazuma o zajedničkim policijskim patrolama dve zemlje omogućiti još efikasniju saradnju u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama, kao i očuvanju javnog reda i mira.

Ministar Vulin izrazio je nadu da će se uskoro održati zajednička vežba pripadnika srpskih, grčkih i kiparskih specijalnih jedinica.

Foto:Tanjug

Related posts

Dobar prinos i kvalitet paprike i paradajza

Vanja Vićentić

Bukti vatra kod izvorišta vode, vatrogasci na terenu

Mica Milakov

Više od 500 paketića za najmlađe Omoljčane

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija