5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Lisica PS: Smrt fašizmu i lažnoj istoriji

Predsednik Pokreta socijalista Novog Sada Dejan Lisica poručuje da članstvo Pokreta, ali i sve patriote našeg grada, neće biti neme na novo falsifikovanje istorije Drugog svetskog rata od strane hrvatskih zvaničnika.
Dugo mi slušamo laži sa zagrebačkog kaptola, još od 1941.godine kada je krvava granica zločinačke NDH bila na Dunavu i u Sremu. Mi nismo zaboravili zločine crne legije po Starim Ledincima i da je Jasenovac punjen i iz novosadskih i fruškogorskih sela. Ali, isto tako nikada nećemo zaboraviti herojstvo od ustaša streljanih Petrovaradinskih skojevaca Hrvata koji su se borili za budućnost svog naroda u kojoj na vlasti neće biti srbomrsci i falsifikatori kao što su Plenković i Milanović.
Ako zabranjujete Srbima u Hrvatskoj ćirilicu i pravo na normalan život, ne možete nam zabraniti sećanje koje će postojati, čak i ako nam u Sremu opet zapalite crkve i srpske knjige i raspete svete mošti kneza Lazara. Ako je uslov za ulazak u Evropsku Uniju pristajanje na laži Hrvatske Vlade i proustaške istorije, onda ovaj put biramo da ne ulazimo mirno u stočne vagone koji će nas odvesti u neki novi Jasenovac.
I zato, Pokret socijalista Novog Sada poziva sugrađane da kao što branimo slobodu, branimo i istinu i sećanje, jer bez istine i sećanja nema ni slobode. 

Smrt fašizmu i lažnoj istoriji.

Related posts

Predsednik Aleksandar Vučić primiće u radnu posetu mađarskog premijera Viktora Orbana

Nikoleta Dragaš

Mihajlovićeva: Srbija posvećena zdravstvenoj i ekonomskoj bezbednosti

Vanja Vićentić

Pavlov i Kiš čestitali Božić po gregorijanskom kalendaru

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija