17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Paketi pomoći za najugroženije u Bavaništu

Najugroženiji stanovnici Bavaništa dobili su pakete sa sredstvima za higijenu, neophodnim za prvi korak u zaštiti od korona virusa. Na teritoroiji naše zemlje ovu pomoć dobiće 10.000 porodica do sredine narednog meseca. U naseljima u kojima se ova pomoć deli organizovani su i štandovi za prijavu za vakcinaciju putem portala eUprava.

Opština Kovin jedna je od 29 Opština u Srbiji čijim je građanima obezbeđena pomoć u vidu paketa koji uključuju sredstva za osnovne higijenske namene i dezinfekciju. Pomoć je uručena romskim i drugim porodicama u naselju Bavanište, a ovom prilikom ukazano im je i na značaj imunizacije.

Država sprovodi politiku jednakih mogućnosti ka svim građanima, rekao je Ninoslav Jovanović, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Srbije. On je naglasio da vakcinacijom spašavamo živote te da u tom smislu podrška Romima, nije izostala.

Akcije podele higijenskih paketa pomoći, trajaće do 16. jula 2021. godine, rekao je Stevan Gligorin, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. U naseljima u kojima se ova pomoć deli organizovani su i štandovi za prijavu za vakcinaciju putem portala eUprava.

U prethodnom periodu Program je distribuirao više od 24.000 paketa hrane i higijene što je obuhvatilo više od 5.000 porodica širom Srbije, navela je Aleksandra Dimić-Ugrinaj, vođa programa ,,Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa” iz GIZ-a.

Volonteri i zaposleni u Crvenom krstu su, svakoga dana tokom epidemije KOVID-19, kao i tokom procesa imunizacije pokazivali i dokazali koliko je važna ljudska solidarnost, humanost i lično požrtvovanje, rekao je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije.

Na teritoriji Opštine Kovin prema rečima, Dušana Maksimovića, zamenika predsednice Opštine, živi oko 800 porodica romske nacionalne pripadnosti, od čega je u Bavaništu polovina.

Prilokom posete Bavaništu Ninoslav Jovanović, državni sekretar ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog najavio je početak radova na vodovodu i priključcima na vodovodnoj mreži u Dubovcu i Bavaništu. Takođe je rekao da će visoko obrazovani Romi dobiti adekvatna radna mesta u organima javne uprave.

Related posts

“Nauka nije bauk”

Mica Milakov

Nove mere Vlade Srbije za korisnike različitih socijalnih naknada

Nikoleta Dragaš

Zelena pijaca radi uz poštovanje zaštitnih mera

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija