19. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Manifestacija “Dani Vojvodine” u Beogradu

Festival „Good food and wine“ po treći put je održan u Beogradu, a po drugi put u sklopu njega, a deveti put u nizu, i tradicionalni „Dani Vojvodine“. Manifestaciju je svečano otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

„Dani Vojvodine“ tradicionalna manifestacija Turističke organizacije Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam održana je po deveti put u Beogradu. U sklopu festivala „Good food and wine“ svi oni koji su tokom vikenda prošetali do Sava promenade imali su prilike da vide šta to Vojvodina može da ponudi, i kad su u pitanju „dobra hrana i vina“, ali i kad je u pitanju turizam.

Posetioci su uživali u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima više od 80 izlagača iz Srbije i regiona. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja na Sajmu su imali priliku da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz različite sadržaje tokom celog sajamskog dana. 

Samu manifestaciju „Good food and wine“, koja se ove godine održavala pod sloganom „Da ponovo nazdravimo životu“ i koja afirmiše privredni i turistički potencijal Srbije, otvorio je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić. Na kraju zvaničnog dela Vesić je dodelio priznanja najboljim proizvođačima, kao i plakete partnerima festivala.

„Dane Vojvodine“ svečano je otvorio Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam naglasivši da je u Beogradu prisutna gotovo svaka lokalna samouprva.

Intenzivna kampanja u promociji Vojvodine traje od sredine proleća i već se vide prvi rezultati.

Turistička organizacija Vojvodine organizuje „Dane Vojvodine“ već devet godina, ali po drugi put se sve dešava na festivalu „Good food and wine“.

Prema rečima Nataše Pavlović za prva 4 meseca zapažen je porast u ukupnom broju turista oko 13% , kad je reč o dolascima, odnosno 18,8% kad je reč o prenoćištima.

Za sve one koji, možda, još uvek imaju dilemu da li da produženi vikend ili odmor provedu baš u Vojvodini iz TO Vojvodine smislili su i nekoliko poruka koje će svakom izmamiti osmeh, ali i probuditi želju da posete severnu pokrajinu: Od Srema boljeg nema. Potrošite platu u Banatu. I Bačka i tačka.

Related posts

Vučić na Generalnoj skupštini UN: KORONAVIRUS MOŽEMO POBEDITI SAMO ZAJEDNO

Nikoleta Dragaš

Nosilac liste “Za našu decu – Aleksandar Vučić” u Pančevu dr Slobodan Ovuka glasao u 10.50

Nikoleta Dragaš

Ana Žikić mis ovogodišnjeg vršačkog Grožđebala

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija