5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Najvažnije Pančevo Vesti

Novi stambeni objekti za 40 porodica izbeglih, raseljenih i prognanih lica

Novoizgrađeni stambeni objekat u ulici Radivoja Koraća na Strelištu u Pančevu, uskoro će postati dom za 40 porodica izbeglih, raseljenih i prognanih lica. Povodom međunarodnog Dana izbeglica, Dragana Kuprešanin zamenica gradonačelnika Pančeva i Milenko Čučković, gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku danas su posetili ovaj objekat.

Međunarodni dan izbeglica je prilika da se prisetimo onih koji su usled rata morali da napuste svoje domove i da se odreknu života koji su do tada živeli. Zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin rekla je da Grad Pančevo intenzivno pomaže izbeglim, raseljenim i prognanim licima.

Tokom ove godine treba da bude useljeno 40 stambenih jedinica u Pančevu na Strelištu u ulici Radivoja Koraća i još 9 stambenih jedinica u Glogonju. Naredne godine očekuje se završetak izgradnje još jednog stambenog objekta, sa 36 jedinica.

Kuprešanin je navela da je Grad u saradnji sa brojnim donatorima uspeo da zbrine 630 porodica interno raseljenih i izbeglih lica. Donatori su pre svega evropske zemlje. U Pančevo je prema rečima Milenka Čučkovića došlo 12.000 osoba izbeglih iz BiH i Hrvatske, kao i 1600 lica raseljenih sa Kosova.

Related posts

Jedini odbornik Vuka Jeremića u Pančevu prešao u SNS

Mica Milakov

Vučić: Niko ne može da donese plan i kaže „uzmi ili ostavi“

Nikoleta Dragaš

U Srbiji još 77 novozaraženih

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija