23. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin položio venac na spomen – obeležje u znak sećanja na stradale policijske službenike i prisustvovao sečenju slavskog kolača

 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je danas u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su žrtvovali svoje živote vršeći službenu dužnost, zarad mira i bezbednosti Srbije.

„Srbija pamti svoje heroje. Zaslužili su naše zahvalno sećanje, a njihove porodice brigu i pažnju. Istorija Srbije je istorija borbe za slobodu“, naglasio je ministar Vulin.

Kako je istakao zato je posebno ponosan što će u ešelonima na centralnoj manifestaciji proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije po prvi put prisustvovati deca i srodnici stradalih i ranjenih pripadnika, koji su krenuli stazama svojih roditelja.

U sklopu obeležavanja dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije državni sekretar Bojan Jocić i pomoćnik ministra i načelnik Sektora položili su venac na spomen – ploču prvom ministru policije – vojvodi Jakovu Nenandoviću, dok su komandant Žandarmerije Dejan Luković i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić položili vence na spomen-obeležje na Čukur česmi.

Načelnik Policijske uprave u Valjevu Vlada Jerinić položio je venac na spomenik Jakovu Nenadoviću u Brankovini, dok su na spomenik žandarmu sa Čukur česme Ivku Prokiću vence položili pomoćnik komandanta Žandarmerije Srđan Radisavljević i pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd Vladimir Popović.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je ranije danas  obeležavanju slave ministarstva unutrašnjih poslova Svete Trojice i sečenju slavskog kolača u crkvi Svetog Simeona Mirotočivog na Novom Beogradu.

Ministar Vulin je svim pripadnicima policije poželeo srećnu slavu i dodao da je policija uvek uz svoj narod.

“Građani Srbije uvek i u svakom trenutku moraju da osete sigurnost, snagu i poverenje da će svako zlo zaista i biti pobeđeno”, istakao je ministar Vulin.

Foto: Tanjug

Related posts

Preminule četiri osobe, novozaraženih 106

Nikola Toadjer

Vučić: Vučević podnosi prijavu protiv mene za Jovanjicu, da se utvrdi istina

Aleksandra Miloševska

Ministar Vulin: Ne očekujem da budem u novoj Vladi

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija