4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovin Najvažnije Pančevo Vesti

Vukove Diplome i nagrade za najbolje učenike Gimnazije i ekonomske škole u Kovinu

I ove godine podeljene su Diplome “Vuk Karadžić” u Gimnaziji i ekonomskoj školi u Opštini Kovin. Rukovodstvo škole je podeleli nagrade najboljim đacima generacije, a svečanost je bila prilika da se dodeli i nagrada đaku generacije.

Diploma “Vuk Karadžić” dodeljuje se učeniku srednje škole za izuzetan opšti uspeh u učenju i vladanju ako počev od prvog razreda do kraja školovanja svake školske godine postigne odličan uspeh iz svih predmeta propisanih nastavnim planom i programom, iz maturskog, odnosno završnog ispita i iz vladanja.

Dodeljivanje diplome „Vuk Karadžić“ ili tzv. Vukove diplome kao i diploma za izuzetan uspeh iz pojedinog nastavnog predmeta i diploma za pojedini predmet ili nastavnu oblast uređeni su, u zavisnosti od stepena obrazovanja.

Škola je osnovana rešenjem Skupštine opštine  Kovin, 25. marta 1964. godine pod imenom Gimnazija Branko Radičević. U početku, škola je bila smeštena u zgradi poljoprivredne škole. Imala je društveno-jezički i prirodnomatematički smer.

Related posts

Izbor za najlepšu baštu i balkon od 15. jula do 25. avgusta

Mirjana Popović

Vučić se pozdravio sa Putinom: Hvala na gostoprimstvu, dragi prijatelju!

Nikoleta Dragaš

VUČIĆ U POSETI DRVARU: Moramo da budemo jedinstveni!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija