18. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Ivanovo po četvrti put domaćin najboljim harmonikašima

U Ivanovu će 5. jula biti održan četvrti po redu festival  harmonike  „Zlatna dirka„ – Prva harmonika Vojvodine. Festival je međunarodnog karaktera, jer takmičari i učesnici dolaze iz zemalja regiona i Evrope. U revijalnom delu nastupiće Marinko Rokvić.

Ivanovo  će ove godine po četvrti put biti domaćin najboljim harmonikašima  koji će se takmičiti u 8 kategorija. Marko Guran, direktor Doma kuluture „Žarko Zrenjanin“ u Ivanovu, koji je i organizator festivala, kaže da će prvi put biti organizovano i takmičenje u duetima.

Revijalni deo programa počinje u 20 sati na platou ispred Doma kulture u Ivanovu.  Tada će biti i dodeljene nagrade i priznanja najboljima.

Prema rečima Marka Gurana, ove godine pored harmonikaša iz Srbije, žiruju ali i publici će se predstaviti i svirači ovog instrumenta iz Bosne i Hercegovine, Rumunije, Austrije i Hrvatske. Takođe je napomenuo da za razliku od prethodnih godina “Zlatna dirka” će ovog puta trajati jedan dan.

Related posts

Potpisan Ugovor za V i VI fazu izgradnje puta Opovo – Debeljača

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić oduševljen lepotama Srbije

Vanja Vićentić

“Naxi” radio i u teškim vremenima na usluzi građanima

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija