29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin i komesarka Johanson o daljoj saradnji u oblasti borbe protiv iregularnih migracija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson o daljoj saradnji u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, organizovanog kriminala i korupcije.

Ministar Vulin je istakao da je za rešenje problema iregularnih migracija neophodno da Evropska unija zauzme jedinstveno, zajedničko rešenje i naglasio da Srbija neće biti parking za migrante.

Ministar je ukazao da je od početka migrantske krize Srbija imala human i odgovoran pristup, što je prepoznato i više puta pohvaljeno od strane međunarodne zajednice.

Ministar Vulin i komesarka Johanson složili su se da migracije nisu nov fenomen i da će one uvek postojati te da je zato zajednički zadatak ne da se one spreče, već da se urede na legalan način. U tom kontekstu saradnja i zajednički rad evropske Agencije za graničnu i obalsku stražu – Fronteksa i srpske policije je dobar pravac.

„Danas na granici sa Bugarskom otpočinjemo novi vid saradnje i drago mi je što ćemo dobiti podršku Fronteksa angažovanjem njihovih pripadnika koji će se sa srpskim graničarima boriti protiv iregularnih prelazaka granice“, rekao je ministar Vulin.

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, ministar Vulin je naglasio odličnu saradnju Srbije sa Evropolom, a komesarka Johanson je istakla da Evropska unija podržava Srbiju na polju unapređenja borbe protiv organizovanog kriminala, suzbijanja korupcije i posebno u oblasti vladavine prava, a u kontekstu procesa evrointegracija Srbije.

Komesarka je naglasila da je Srbija pouzdan partner u rešavanju iregularnih migracija i izrazila zadovoljstvo zbog dolaska pripadnika Fronteksa na granicu Srbije i Bugarske, što će značajno unaprediti saradnju.

Related posts

Predsednik Vučić: Nemoguće je objasniti šta osećate na Svetoj Gori

Nikoleta Dragaš

Srbi uspešni na plivačkom mitingu

Nikola Toadjer

Grupa demonstranata napala Skupštinu, nakon okršaja policija ih rasterala, muškarac na platou ranjen nožem

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija