21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Sport Vesti

“Capoeira Pančevo” obeležiće svoju šestu godišnjicu postojanja

Predstavljanjem na Internacionalnom karnevalu u Pančevu članovi Capoeira kluba Pančevo obeležiće šestogodišnjicu postojanja i rada. Ekipa RTV Pančevo posetila ih je na treningu. Pogledajmo šta je zabeleženo okom naše kamere.

Capoeira  je brazilska veština, koja sadrži elemente borbe, muzike, plesa i akrobacija. Kroz kapueru se stiče kondicija, fleksibilnost, koordinacija pokreta, razvija mašta i osećaj za ritam, kažu članovi kluba  Capoeira Pančevo”.

Capoeira Pančevo” svoju šestu godišnjicu postojanja  obeležiće predstavljanjem na Internacionalnom pančevačkom karnevalu. Ovaj sport nije takmičarskog karaktera, a oni svoje veštine predstavljaju jednom godišnje na “Batizadu”, kada im se dodeljuju i zasluženi pojasevi.

Najmlađi kapueristi Pančeva uspešno su predstavili svoje veštine na nedavno održanom “Batizadu”. Sa nama su podelili svoje utiske o ovom sportu.

Kapueristi stariji od 11 godina svoje veštine predstaviće na „Batizadu“ planiranom za septembar. Kroz kapueru se snaži volja, duh i telo kaže Martin Marek, koji je od početka u klubu i dodaje da ga je za ovaj sport vezala pozitivna energija. Na pitanje zašto bi mladi trebalo da se odluče za ovaj sport on odgovara:

U klubu Capuera nadaju se novim članovima u septembru, a u letnjim mesecima, tokom vikenda časove će održavati u Narodnoj bašti. Ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže.

Related posts

Istraga o pančevačkom monstrumu: Devojka ne tereti oca za silovanje?

Katarina Popović

Požar u Karađorđevoj

Mica Milakov

Higijena ponovo čistila deponiju kod vrtića “Petar Pan”

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija