25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Sport Vesti

“Capoeira Pančevo” obeležiće svoju šestu godišnjicu postojanja

Predstavljanjem na Internacionalnom karnevalu u Pančevu članovi Capoeira kluba Pančevo obeležiće šestogodišnjicu postojanja i rada. Ekipa RTV Pančevo posetila ih je na treningu. Pogledajmo šta je zabeleženo okom naše kamere.

Capoeira  je brazilska veština, koja sadrži elemente borbe, muzike, plesa i akrobacija. Kroz kapueru se stiče kondicija, fleksibilnost, koordinacija pokreta, razvija mašta i osećaj za ritam, kažu članovi kluba  Capoeira Pančevo”.

Capoeira Pančevo” svoju šestu godišnjicu postojanja  obeležiće predstavljanjem na Internacionalnom pančevačkom karnevalu. Ovaj sport nije takmičarskog karaktera, a oni svoje veštine predstavljaju jednom godišnje na “Batizadu”, kada im se dodeljuju i zasluženi pojasevi.

Najmlađi kapueristi Pančeva uspešno su predstavili svoje veštine na nedavno održanom “Batizadu”. Sa nama su podelili svoje utiske o ovom sportu.

Kapueristi stariji od 11 godina svoje veštine predstaviće na „Batizadu“ planiranom za septembar. Kroz kapueru se snaži volja, duh i telo kaže Martin Marek, koji je od početka u klubu i dodaje da ga je za ovaj sport vezala pozitivna energija. Na pitanje zašto bi mladi trebalo da se odluče za ovaj sport on odgovara:

U klubu Capuera nadaju se novim članovima u septembru, a u letnjim mesecima, tokom vikenda časove će održavati u Narodnoj bašti. Ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže.

Related posts

Vučić i Brnabić sutra sa Dodikom i Cvijanović

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić na 75. godišnjici oslobađanja Aušvica u Izraelu

Zorana Stekovic

Ponovo ukradene tuje

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija