2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti Vršac

Otvoren centar za demenciju u Vršcu

Prvi centar za demenciju u regionu otvoren je danas u okviru Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu. Pacijenti koji se suočavaju sa dijagnozom demencije zahvaljući Centru za demenciju  biće u mogućnosti da se uz lekarski uput leče na najsavremeniji i najadekvatniji način

Centar za demenciju površine 1000 metara kvadratnih sa 30 postelja izgrađan je u okviru Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu. Zahvaljući međugraničnoj saradnji između Srbije i Rumunije  u oviru projekta „Zdravo starenje i demencija” koji je realizovan u saradnji sa okružnom bolnicom za urgentnu medicinu iz Rešica vredan je milion i sto hiljada eura.

U dosadašnjem sistemu zdravstvene zaštite za pacijente sa dijagnozom demencije bilo je vrlo malo kapaciteta. Ova savremena bolnica pružiće im potpuno nove i savremene uslove lečenja.

Ovo je jedan u nizu projekata koji su uspešno realizovani u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti. Vršac može da se pohvali time da je ovo jedini centar za denemenciju ovakvog tipa u regionu, istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Pacijenti koji se suočavaju sa dijagnozom demencije zahvaljući Centru za demenciju koji je otvoren u Vršcu biće u mogućnosti da se uz lekarski uput leče na najsavremeniji i najadekvatniji način.

Related posts

Novembarska nagrada grada Pančeva džudistkinji Andrei Stojadinov i Zlatiboru Lazarovu

Mica Milakov

Bizaran slučaj porođaja u Pančevu

Mica Milakov

Internacionalna karnevalska povorka u Beloj Crkvi 26. juna

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija