5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti Vršac

Otvoren centar za demenciju u Vršcu

Prvi centar za demenciju u regionu otvoren je danas u okviru Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu. Pacijenti koji se suočavaju sa dijagnozom demencije zahvaljući Centru za demenciju  biće u mogućnosti da se uz lekarski uput leče na najsavremeniji i najadekvatniji način

Centar za demenciju površine 1000 metara kvadratnih sa 30 postelja izgrađan je u okviru Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu. Zahvaljući međugraničnoj saradnji između Srbije i Rumunije  u oviru projekta „Zdravo starenje i demencija” koji je realizovan u saradnji sa okružnom bolnicom za urgentnu medicinu iz Rešica vredan je milion i sto hiljada eura.

U dosadašnjem sistemu zdravstvene zaštite za pacijente sa dijagnozom demencije bilo je vrlo malo kapaciteta. Ova savremena bolnica pružiće im potpuno nove i savremene uslove lečenja.

Ovo je jedan u nizu projekata koji su uspešno realizovani u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti. Vršac može da se pohvali time da je ovo jedini centar za denemenciju ovakvog tipa u regionu, istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Pacijenti koji se suočavaju sa dijagnozom demencije zahvaljući Centru za demenciju koji je otvoren u Vršcu biće u mogućnosti da se uz lekarski uput leče na najsavremeniji i najadekvatniji način.

Related posts

Iz SAD stižu investicije i povoljni krediti

Nikoleta Dragaš

Buran vikend u ambulanti Hitne: Visok pritisak uprkos terapiji

Nikoleta Dragaš

Sijera Leone povukla priznanje Kosova

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija