17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

Od 21. juna predstavljanje slovenačke tradicije i kulture Pančevcima

Manifestacija „Dani Slovenije“ biće održani od 21. do 27. juna na više lokacija u našem gradu. Organizator manifestacije je Udruženje Slovenaca“Logarska dolina“,  a manifestaciju su podžali Ambasada Republike Slovenije u Beogradu, Vlada Republike Slovenije, Nacionalni savet slovenačke manjine u Srbiji, Grad Pančevo i Turistička organizacija Pančeva.

Raznim manifestacijama u organizaciji Udruženja Slovenaca „Logarska dolina“, biće održani „Dani Slovenije“ u Pančevu. Manifestacija počinje u ponedeljak, 21. juna, promocijom knjige „Laibach: 40 godina večnosti“, ističe Josip Veber, predsednik Udruženja Slovenaca.

 U sredu, 23. juna, u Crkvi Svetog Karla Boromejskog služiće se misa zahvalnica  na slovenačnom jeziku, koju će predvoditi  Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. U četvrtak, u holu gradske uprave, će biti otvorena izložba „Vozom kroz Sloveniju“ autora Josipa Vebera i Blaža Kavčića.

Poslednjeg dana manifestacije, tačnije 27. juna biće organizovan dan otvorenih vrata, ističe Veber.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su se potrudili da Pančevcima i njihovim gostima prirede zanjimljiv i raznovrstan program u trajanju od 7 dana i koji će svakako na jedan primeren i lep način predstaviti slovenačku kulturu i tradiciju.

Related posts

Predsednik Vučić: Najveća prosečna plata u regionu, Srbija nastavlja da raste

Vanja Vićentić

NIS obnovio proizvodnju u Rafineriji nafte u Pančevu

Jelena Obradović

Aktivisti SNS-a razgovarali sa građanima

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija