4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Politika Srbija Vesti

Konferencija predstavnika Međunarodnog evroazijskog pokreta iz Rusije i Srbije

Predstavnici Međunarodnog evroazijskog pokreta iz Rusije i Srbije organizovali su Međunarodnu naučno-praktičnu konferenciju “Zapadni obodi Evroazije – Balkan i Zapadna Azija”. Šef administracije ovog pokreta Leonid V. Savin bio je i jedan od govornika sa temom “Mnogopolarna teleologija”.

Cilj ove konferencije bio je da se napravi raznolikost pristupa geopolitičkih kretanja današnjice, kaže Matija Čalić, član Međunarodnog evroazijskog pokreta u Srbiji. On dodaje da smo pod uticajem samo jednog pristupa – zapadnog, koji nam se nameće i da multipolarnost treba da se polako uvede i kod nas, kao što je to već slučaj u svetu.

Osim ambasadora države Palestine i ambasadora Islamske republike Iran u Republici Srbiji, govornici su bili stručnjaci iz oblasti međunarodnih odnosa, geopolitike, geostrategije, odbrane i bezbednosti, kulture i medija, istorije evroazijske ideje.

Related posts

Ministar Vulin sa rukovodiocima Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata

Nikoleta Dragaš

Darko Glišić: Apsolutna većina za SNS u Kosjeriću i Zaječaru

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić na RTS-u: POLICIJSKI ČAS OD ČETVRTKA DO SUBOTE. Predsednik Vučić ide pred Štab s ovim predlogom!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija