5. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovačica Najvažnije Vesti

U izgradnju vetroelektrane u Kovačici uloženo 189 miliona evra

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić posetio je danas Vetroelektranu “Kovačica”, gde je investitoru, kompaniji Enlight K2 Wind, uručio građevinsku dozvolu za izgradnju novog vetroparka “Pupin”, u okviru postojećeg kompleksa.

Vetropark u Kovačici je dobio dozvolu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj za izgradnjau 16 vetrogeneratora najmodernije tehnologije. Godišnja proizvodnja se procenjuje na 255 kilovat časova zelene električne energije.

Sekretar Bjelić je ovom prilikom istakao da je u proteklih pet godina na teritoriji AP Vojvodine investirano 700 miliona evra u izgradnju sedam vetroparkova.

Miloš Colić, direktor kompanije „New Energy Solutions“ koja upravlja ovim vetroparkom istakao je odličnu saradnju sa resornim pokrajinskim sekretarijatom.

U izgradnju vetroelektrane u Kovačici uloženo je 189 miliona evra, i prva je nova elektrana koja je posle skoro 30 godina puštena da prenosni sistem električne energije. Novi objekat bi prema planu trebalo da bude završen u drugoj polovini 2023. godine

Related posts

Crveni krst : Dobrovoljno davanje krvi u nedelji obeležavanja 8.marta

Mica Milakov

I danas trocifren broj novozaraženih koronom

Bojana Kecic

Vučićević i Nedić: “Afere i izmišljotine Dragana Đilasa”

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija