22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Manifestacija “Dan Rusije” održana u Pančevu

Povodom Dana Rusije na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva održan  je koncert. Organizator svečanosti  je Udruženje Rusa, potomaka i prijatelja „Romaška“ iz Pančeva, uz podršku i pomoć Ambasade Ruske Federacije u Beogradu, Nacionalnog sveta ruske nacionalne manjine u Srbiji, Koordinacionog saveta Rusa u Srbiji, Fonda jedinstva pravoslavnih naroda Moskva i Gradske uprave grada Pančeva.

U Pančevu je održana prva manifestacija povodom Dana Rusije.  Organizator koncerta je Udruženje Rusa i njihovih  potomaka „Romaška“. Ambasada Ruske Federacije u Beogradu podržala je događaj.

Za posetioce je bio organizovan bogat kulturno-umetnički program.  Cilj manifestacije je da pripadnici ruske nacionalne zajednice predstave svoju kulturu  posetiocima.

Osim učesnika iz Pančeva, na koncertu su učestvovali i Dečji kulturni centar iz Beograda, kao i udruženje Rusa iz Beograda i Inđije.

U okviru manifestacije sprovedena je i akcija EKO biciklistički karavan „Plava marama“, koji simbolizuje povezanost Rusa u celom svetu. Na svečanosti su dodeljene diplome i zahvalnice polaznicima prvog besplatnog kursa ruskog jezika u Pančevu.

Related posts

Još pet dana rok za treću ratu poreza na imovinu

Nikoleta Dragaš

Vučić i Ruf: Odlični rezultati, Srbija nastavlja put reformi

Zorana Stekovic

Izložba radova sa likovne kolonije u Narodnom muzeju

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija