18. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Manifestacija “Dan polja” okupila brojne poljoprivrednike

Ovogodišnji “Dan polja strnih žita, uljane repice i zaštite bilja” okupio je veliki broj poljoprivrednika. Prisustvovali su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata, profesori Poljoprivrednog fakulteta, predstavnici brojnih renomiranih semenskih kuća, kao i proizvođači pesticida.

Institut “Tamiš” tradicionalno organizuje manifestaciju “Dan polja strnih žita, uljane repice i zaštite bilja”. Cilj je da Institut, kao istraživačka organizacija, na jednom mestu pokaže sve ono što je interesantno poljoprivrednicima. Oni su mogli da dobiju savete, kako od stručnjaka iz Instituta, tako i od predstavnika brojnih  komanija.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petreš rekao je na otvaranju manifestacije da Pokrajinski sekretarijat u svakom smislu podržava rad poljoprivrednih stručnih službi. 

Direktorka Instituta “Tamiš” Zorica Repac kaže da je cilj manifestacije razmena iskustava, kako bi njihovi krajnji korisnici – poljoprivrednici, dobili kvalitetne informacije. Dodala je da su sve njene kolege vredno radile na pripremi ovog događaja.

Inženjer ratarstva Bogdan Garalejić poveo je poljoprivrednike do oglednih parcela pšenice. Za Herbicidni ogled sa različitim preparatima bila je zadužena Maja Sudimac, inženjer zaštite bilja i rukovodilac biljne proizvodnje, dok je inženjer agronomije Jan Bapka sa poljoprivrednicima obišao useve uljane repice.

Related posts

Vučić u petak prisustvuje početku radova deonice Preljina -Požega

Jasmina Petkovic

OŠ “Đura Jakšić” spremna za početak drugog polugodišta

Jasmina Petkovic

Doktorka Edita Stokić: Broj pacijenata koji su zatražili pomoć povećan

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija