2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Učenicima Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ uručene nagrade

Učenici Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ osvojili 25 nagrada na 63 državnom takmičenje talentovanih učenika po naučnim disciplinama. Članica Gradskog veća Tatjana Božić uručila im je diplome, a za dan grada biće im uručene nagrade.

Osnovni razlog postojanja centra za talente „Mihalo Pupin“ je stvaranje naučnog i umetničkog podmladtka. Ove  godine je organizovano  63 državno takmičenje talentovanih učenika po naučnim disciplinama. U toku maja meseca organizovano  takmičenje u Čačku za učenike osnovnih škola  dok su svoje znanje  krajem maja na takmičenju u Pančevu pokazali srednjoškolcu učenici Centra za talente „Mihajlo Pupin“.

– U Čačak smo vodili sedmoro dece iz Pančeva i utzeli smo dve nagrade i četiri specijalne nagrade za isuzetno kvalitetno urađen rad. U Pančevu postigli sjajan rezultat 23 dece dobilo nagradu sa kojom mogu da konkurišu za nagradu Dositej Obradović stipendije za darovite. Stigle su diplome za decu iz Čačka i ove potisane od ministra i svih 25 diploma ćemo da uručimo, rekao je Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente.

Centar za talente omogućava mladim ljudima da na jednom mestu upoznaju svoje vršnjake koje imaju ista interesovanja i da zajedničkim radom napreduju i osvaju nagrade. Jedan od njih je i Filip koji se na republičkom  takmičenju takmičio iz oblasti matematike.

– Član sam Regionalnog  centra tza talente , takmičio sam se iz oblasti matematike,  pisao sam rad na temu verovatnoće nije bilo lako i zauzeo treće mesto, kaže takmičar Filip Miltenović.

Mturantkinja gimnazije „Uroš Predić Natalija Čakovan koja je još u osnovnoj školi postala član Centra za talente nagrada koju je osvojila stiže u pravo vreme.

– Ja sam članica ovog centa još od četvrtog razreda osnovne škole i mogu da kažem da je to uticalo na moje bavljenje matematikom i fizikom i sada sam osvokjila drugu nagradu na Republičkoj smotri istraživačkih radova iz  matematike i nagrada je stigla u pravo vreme na kraju četvrte godine baš onako pobednički, kaže dobitnica nagrade Natalija Čakovan.

– U Cnatra za talente idem već par godina, ove godine osvojila sam drugo mesto iz Nacionalne geografske olimpijade. Veoma sam zadovoljna svojim uspehom, takmčenje je na nivou osnonih škola, ja sam sedmi razred i takmičila sam se sa godinu dana starijima, kaže Milica Čučković.

Mladi talenti se pripremaju za MC kup koji će biti organizovan u Beogradu u matematičkoj gimnaziji, a zatim slede Filmski kamp u Deliblatskoj peščari i kamp u Idvoru.  

Related posts

Zelenović ne sme da prizna poraz na izborima, pa smislio dva sumanuta plana: Na delu nova prevara za građane Šapca!

Nikola Toadjer

Mirović izabran za predsednika Pokrajinske vlade

Jasmina Petkovic

MILOŠ VUČEVIĆ: Mislimo na naše najugroženije Novosađane, zato će od danas moći da podignu 5.000 dinara od grada

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija