19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić iz Brisela: Ne očekujem ništa od Kurtija, više me zanima šta će reći evropski predstavnici

Vučić je na početku razgovora za TV Pink rekao kako su sutrašnji pregovori jako važni za Srbiju i da nikada nije bio pristalika takozvanog zamrznutog konflikta. Predsednik je istakao i kako unapred zna šta će se sutra desiti.

– Važni su razgovori za nas. Nikada nisam bio pristalica tkz. zamrznutog konflikta. S druge strane postoje hiljadu i hiljade laži da ćemo mi da uradimo nešto protiv našeg interesa, a to rade oni koji su razorili naše instrese. Ja mogu da kažem šta će unapred da se desi. Svi najavljuju raspisivanje njihovih izbora za okotobar, njih jedino zanima pobeda na tim njihovim izborima i ponašaće se kao da dijalog nije ni postojao. Tražiće da to budu kako oni kažu dve ravnopravne strane, kao da smo različite države, što je nemoguće. Postoje neke teme koje su od nas od izuzetnog značaja i koje ćemo da pokrenemo sutra. Jedna od tih tema su nestale osobe i želim da po prvi put uđem u detalje onoga što je suština tog problema – kaže Vučić.

Govoreći o nestalim osobama, Vučić kaže da želi da uđe detalje razgovora o tom pitanju.

– Pre više godina smo ustanovili da je negde oko 3.000 nestalih lica, u međuvremenu smo pronašli 1.633 osoba. To je civilizacijsko pitanje prema žrtvama i porodicama – rekao je Aleksandar Vučić.

Predsednik je izjavio da srpski narod na Kosovu i Metohiji ima problem sa električnom energijom.

– Za nas je važno da brinemo o našem narodu. Imamo velike probleme vezane za energetiku. Valač je najveći problem. Valač se nalazi u srcu severnog dela Kosova i Metohije, Valač je u svakom smislu srce sistema severnog dela Kosova i to bi izazvalo strahovitu reakciju našeg naroda – dodao je Vučić.

Vučić je u nastavku istakao i kako nikada neće priznati nezavistnost Kosova: “Da mi zavrću ruku, nikada neću priznati nezavisnost Kosova” – istakao je Vučić. Mislim da je važno da radimo svoj posao, da radimo posao za državu i da radimo posao u interesu naših građana. To je naš posao – dodao je Vučić.

– Kad neko mašta da ima državu, a nema je, on mora na svaki način to da naglašava. Ako može neki pečat više, ako mogu da pokažu: “Mnogo smo jaki, mnogo smo silni”. Mnogo su jaki jer smo mi imali nesposdnu vlast koja je ćutala i napravila prelaze na Jarinju 2011. godine. Pa, dobro. Neka se sile. Time ne rešavate ništa. Samo ste pokazali pred ove pregovore koliko ste nervozni – kaže Vučić.

Predsednik je komentarisao i dešavanja u Novom Sadu i naslovnu stranu dnevnog lista “Danas”.Suština je u tome da su juče u osam opština održani izbori za mesne zajednice. Koliko sam obavešten, 95 odsto mesta pobedio je SNS. U Novom Sadu u 39 od 42 pobedio je SNS. Pobedio je sve kandidate. Kažu to nisu izbori političkih partija, ma nemojte. Koga su kandidovali. Da znaju, džipom u Novom Sadu bio je samo gospodin Đilas. Moj brat nema džipa i nikada nije imao. Od političara bio je samo Dragan Đilas u džipu. Evo šta su mom bratu zamerili, što se moj brat pred izbore u trećem redu, potpuno skromno, slikao sa članovima SNS. Čovek je kriv što je kao član Glavnog odbora stranke otišao i razgovarao sa aktivistima. On može da kaže ja sam tu, podržavam svoga brata i to je to. Zašto to naglašavam na ovakav način? Šta treba, da mu bude zabranjeno kretanje, da mu kažu ne smeš da budeš u Novom Sadu, u Beogradu. To je suština svega. A video sam u ovim novinama i kako mi je neki penzioner iz Niša vratio neke zarđale kašike. To je vezano za Vojislava Šešelja i 1992. godinu. Uzgred, tada nisam ni bio član nijedne partije. Nisam nikada negirao čemu sam pripadao i što sam voleo svim srcem. Znate zašto ovo objavljuju, zašto što su penzije sada 30 odsto više. Suština svega je da hoće da dođu na vlast ne nudeći ljudima ni plan ni program – rekao je Vučić.

Napadaju mi decu, napadaju mi brata, prave falsifikate zbog kojih ne možete da ih tužite. Najveći problem je što imam snove koje pretvaram u realnost, a najveći problem je u tome što nisam bogatiji nimalo, nego pre devet godina. Moj san je šta će neko da govori o nama kada prođe vreme – govori Vučić.

Vučić je istakao i kako su SNS-u neophodne velike promene, zbog čega će uskoro biti održana skupština stranke. Dodaje i kako SNS mora da bude narodna i stranka poštenih ljudi.Mi ćemo da imamo veliku skupštinu stranke od koje očekujem velike promene. Rekao sam da naša stranka mora da bude narodna, prava, stranka poštenih ljudi. Rekao sam da nikada ne želim da naša stranka liči na DOS-ovske stranke. Neophodne su velike promene. Očekujem i raspisivanje izbora na više nivoa, i onda neka narod kaže šta misli – kaže Vučić za Pink.

– Ne bih da bilo koga zavaravamo ili da dajemo lažna obećanja. Nismo o tome raspravljali. Mi ćemo o svemu tome doneti odluku u oktobru. Mene interesuje kako će Srbija da izgleda, ko će da je vodi… A ne da li sam ja u tome. Posebno sam dodatno ponosan na spomenik Stefanu Nemanji, na spomenik Caru Lazaru. Mnogi ljudi se dure zbog jačanja srpske vojske. Mnogima to smeta – dodao je Vučić.

– Srbija je u sigurnim rukama. Čuvaćemo mir, stabilnost, naše interese, da gradimo, da radimo, da gradimo, da radimo, da gradimo, da radimo i tako Srbija pobeđuje. Da Srbija ove godine bude u prve tri zemlje po stopi rasta – zaključio je Vučić.

Izvor: pink.rs

Related posts

SNS Vršac: Sačuvali smo izbornu volju građana

Jasmina Petkovic

Više od 100 učesnika na 8. Gajačkom kotliću

Jasmina Petkovic

Mihajlovićeva sa direktorom Transportne zajednice: Regionalno povezivanje od ključnog značaja za dalji razvoj

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija