3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Južni Banat Najvažnije

Održan 52. Sabor pčelara i poljoprivrede

Na Devojačkom bunaru u Opštini Alibunar održan je 52. Sabor pčelara i poljoprivrede. Izlagači iz različitih krajeva Srbije predstavili su pčelinje proizvode, pčelarsku opremu, ručne radove i domaće proizvode. Uručene su i  nagrade onim pčelarima koji su poslali uzorke najkvalitetnijih medova.

Tradicionalna manifestacija Sabor pčelara i poljoprivrede održana je na Devojačkom bunaru u Opštini Alibunar. Organizatori su osim Opštine, Turistička organizacija i Centar za kulturu, kao i Udruženje pčelara “Banatska pčela” iz Banatskog Karlovca.

Sabor je okupio pčelare iz svih krajeva Srbije. Pored pčelara, izlagači su bili i žene iz brojnih udruženja. One su posetiocima ponudile ručne radove i domaće proizvode.

Organizatori su se potrudili da posetiocima obezbede bogat program koji je počeo u 11 sati mednim doručkom za najmlađe. Pčelar Vojkan Milutinović za decu je održao predavanje o pčelama i kviz. Za kulturno-umetnički deo programa pobrinula se OŠ “Dušan Jerković” iz Banatskog Karlovca i Centar za kulturu Opštine Alibunar.

Najvažniji deo manifestacije je nagrađivanje pčelara za najbolji med. Uzorke su mogli da pošalju pčelari iz cele Srbije do 6. juna. Petočlana komisija dodelila je čak 70 zlatnih medalja, jer su se nagrade delile po broju bodova. Dodeljeno je i 9 zlatnih plaketa u pojedinačnim kategorijama.

Related posts

U Južnom Banatu 64 novoobolelih od korona virusa

Ivana Bogdanovski

Funkcioneri i aktivisti SNS Alibunar slobodno vreme koristili za čišćenje Deliblatske Peščare

Mica Milakov

Festival “Wind rock fest” održan na Vršačkom gradskom jezeru

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija