2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić uoči razgovora u Briselu: Vreme je za čvrst stav, moramo da gledamo u budućnost i sačuvamo mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog, nakon čega je govorio za TV Pink

Na pitanje da li je dobio neki savet od vladika uoči razgovora u Briselu, predsednik ističe da nije vreme za velike reči, već za borbu koja je pred Srbijom. 

– Nisu laki dnai pred nama, situacija nije ružičasta, i nije vreme za velike reči, već za čvrst stav. Vreme je da pokažemo koliko smo za dijalog, koliko nam je važno da gledamo u budućnost, da sačuvamo mir i stabilnost ali to ide teže, jer Albanija napada svakodnevno – rekao je predsednik.

Povodom tužbi za genocid od Kurtija, predsednik ističe da time dokazuje da on nije spreman za dijalog. 

– Evo ja mu kažem da ne preti, može da tuži, ali to pokazuje da on je on protiv dijaloga. On može da dovede neke ljude, možemo i mi, ali to opet pokazuje da nije spreman na dogovor. U Brisel vredi ići, jer nemate alternativu u razgovoru, jer je svaki razgovor bolji od ispaljenog metka. ja hoću da sačuvam mir – dodao je predsednik.

– Vi vidite koliko Srbija napreduje, iako je ovo najsiromašniji deo naše zemlje. Ali, ako oni to ne žele i ako misle da time ucenjuju i prete, neka nastave sa tim – dodao je predsednik povodom svakodnevnih napada albanaca i Kurtija.

– Voleti svoju naciju, nije ništa loše, to je kao da volite svoju porodicu. Autošovinizam je imanentan beogradskim kvazi intelektualcima, i srećan sam što moja pamet neće dosegnuti taj nivo koliko oni mrze svoj narod, dodao je predsednik povodom Hrvatske.

Foto: tanjug

Related posts

Svečanom liturgijom i fijakerijadom Gaj obeležio slavu

Jasmina Petkovic

Akcija “Zasadi drvo” u Pančevu

Mica Milakov

Sve više pacijenata sa respiratornim infekcijama i povišenom temperaturom

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija