17. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Predsednik Vučić u Jagodini: Najava još jedne fabrike – najlepša vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju fabrike nemačke fabrike „Fišer automotiv sistems” u Jagodini, da je to velika stvar za taj grad, ali da je još lepša vest što je isti investitor najavio da bi u Jagodini trebalo da otvori još jednu fabriku.

“Fišer je rekao da će u narednom periodu gledati da novu fabriku, fabriku tiplova smesti ne samo u Srbiju, već upravo u Jagodinu. To je velika vest za Jagodinu, Pomoravski okrug i celu Srbiju”, rekao je Vučić.

On je dodao da je će u tom pogledu investitor imati podršku države.

Takođe, Vučić je dodao da je budućnost u porodičnim kompanijama.

Posle obraćanja, prilikom zajedničkog fotografisanja svih zvanica, Vučić se lično Fišeru, na nemačkom jeziku, zahvalio na njegovoj pažnji i razumevanju.

Vučić: Jagodina i ceo pomoravski kraj imaće dobru budućnost

Jagodina i ceo Pomoravski okrug imaće dobru budućnost, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike nemačke kompanije Fišer automotiv sistem u Jagodini, u kojoj će se proizvoditi autodelovi i dodatna oprema za automobile visoke klase.

Vučić je kazao da danas ne može da sakrije osmeh i yadovoljstvo, kao i u sličnim prilikama kada se otvaraju nove fabrike, jer sve što radi za građan, kže ima smisao upravo u takvim fabrikama.

Kaže da je još lepša vest što je isti investitor najavio da bi u Jagodini trebalo da otvori još jednu fabriku.

“Fišer je rekao da će u narednom periodu gledati da novu fabriku, fabriku tiplova smesti ne samo u Srbiju, već upravo u Jagodinu. To je velika vest za Jagodinu, Pomoravski okrug i celu Srbiju”, rekao je Vučić.

Poručio je da će država dati podršku toj investiciji i dati za 10 odsto bolje uslove od svih drugih zemalja.

“Daćamo 10 odsto bolju ponudu od drugih, bolje uslove i u subvencijama i u infrastrukturnim radovima, tako da trošite vreme i idete u druge zemlje da pregovarate”, poručio je Vučić predstavnicima nemačke kompanije.

Kazao je da je će se tako zaposliti još ljudi iz svih okolnih mesta oko Jagodine, iz Pomoravskog i Šumadijskog okruga.

Vučić je istakao da je kao predsednik vlade doveo prvu nemačku firmu u Srbiju Dr Oetker i da se tada nadao da to neće biti i poslednji nemački investitor kojeg je doveo u našu zemlju.

U početku su nemačke kompanije zapošljavale u Srbiji oko 17.000 ljudi, a sada 70.000, istakao je predsednik Vučić dodajući da je od tada došlo mnogo nemačkih kompanija, kao i da sve više nemačkih investitora dolazi u zemlju, jer mogu da računaju na dobre radnike koji će napraviti vrhunski proizvod.

Daćemo sve od sebe da ekonomski napredujemo, poručio je Vučić i izrazio očekivanje da ćemo uspeti da iskoristimo visoke proizvodne cene u mnogim zapadnim evropskim zemljama i da ćemo privući investitore iz Nemačke zbog stabilnosti koju imamo i dobre radne snage.

Tako se podstiču investicije, izvoz i potrošnja, što znači veći rast i uspeh Srbije, rekao je Vučić.

Predsednik kaže da MMF očekuje rast BDP-a Srbije od šest odsto, a da on očekuje da će taj rast biti veći od sedam odsto, uprkos visokoj bazi od prethodne godine.

Poručio je da u Srbiju treba da se vrate i zanatlije, tesari, bravari… i da moramo da imamo više dece, jer bez dece nećemo imati ni budućnosti.

Vučić je naglasio da je budućnost u porodičnim firmama i izrazio očekivanje da će Srbija imati više takvih preduzeća, kao što je nemački Fišer.

“Zato treba da se naučimo nemačkoj disciplini, japanskoj štedljivosti i uz srpsku kreativnost da budemo najbolji u Evropi”, poručio je Vučić.

Poželeo je nemačkom investitoru veliki profit, a radnicima dobre plate i sigurnu

Related posts

Predsednik Vučić: Svaka ideja kompromisa ubijena, ali spremni smo za razgovor

Katarina Popović

Polaznici Akademije mladih lidera u Pančevu

Katarina Popović

Konferencija za novinare Predsednika Republike

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija