27. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Vučić čestitao Siju 100. godišnjicu KP Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo, kojoj je uručio čestitku upućenu predsedniku Si Ðinpingu povodom stogodišnjice Komunističke partije Kine.

U čestitki predsednika Vučića se, između ostalog, navodi da je zahvaljujući KP Kine, uz politiku otvaranja i reformi i neuporedive razvojne uspehe, NR Kina izrasla u ekonomsku silu i predvodnika u oblasti inovacija i modernih tehnologija, kao i u glas mira i stabilnosti na globalnom planu.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da su odnosi Srbije i Kine na najvišem istorijskom nivou i uveren da će saradnja biti nastavljena u duhu svestranog strateškog partnerstva, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su razmotrili tekuće i moguće zajedničke srpsko-kineske infrastrukturne projekte, kao i projekat izgradnje fabrike vakcina.

Predsednik Vučić se posebno interesovao za projekat auto-puta Preljina-Požega, kao i pruge Beograd-Novi Sad, s obzirom na to da i auto-put i pruga treba da budu pušteni u rad početkom sledeće godine.

Related posts

Kolaž fotografija o NATO agresiji u Istorijskom arhivu

Jasmina Petkovic

Isplata dividende iz dobiti za 2018. godinu. NIS akcionarima isplaćuje 6,5 milijardi dinara

Zorana Stekovic

PANČEVO SVE GLASNIJE: “Hej, hej Đilase vrati pare lopove!”

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija