20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Najvažnije Vesti

Potpisan Memorandum u cilju unapređenja životne sredine

Kompanija NIS potpisala je Memorandum o saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine o zajedničkoj realizaciji ekoloških projekta a sve u cilju unapređenja životne sredine. Razmenjeni su i sporazumi o saradnji između NIS-a i lokalnih samouprava u okviru programa „Zajednici zajedno“ koji će biti realizovani u 12 gradova i opština u Srbiji, među kojima se nalazi i Pančevo. Ukupan iznos novčanih sredstava za finansiranje projekata grada Pančeva, ove godine iznosi 14.000.000 dinara.

U Palati Srbija potpisan je Memorandum o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine o zajedničkoj realizaciji ekoloških projekta. Kompanija NIS nastavlja da pozitivno utiče na ekologiju i poboljšava stanje životne sredine u Srbiji, istakao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS.

Sredstva u okviru ovogodišnjeg programa „Zajednici zajedno“ biće uložena u zamenu kotlova, unapređenje energetske efikasnosti, uvođenje sistema solarnog napajanja, zamenu osvetljenja i uređenje javnih gradskih parkova. Ulaganja ove kompanije su od posebnog značaja za ekologiju naše zemlje.

Uspeh programa „Zajednici zajedno“ zasniva se na partnerstvu i uspešnoj višegodišnjoj saradnji kompanije NIS sa lokalnim zajednicama širom zemlje. Važnu ulogu u toj saradnji ima grad Novi Sad, u kojem je sedište kompanije NIS. U ime svih svih 12 lokalnih zajednica koje učestvuju u programu „Zajednici zajedno“, obratio se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Pančevo je izuzetno važan grad za poslovanje NIS-a u kojem je sedište jedne od najmodernijih rafinerija u ovom delu Evrope. Partnerstvo kompanije i grada Pančevo do sada je krunisano realizacijom 148 zajedničkih projekata, u koje je investirano 182,7 miliona dinara.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i lokalnih zajednica ujedno počinje i ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno“. O izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS, lokalnih samouprava, Ministarstva životne sredine i Ministarstva rudarstva i energetike. Svi uslovi i propozicije konkursa mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.

Related posts

HIP Petrohemija donirala 118 miliona dinara za borbu protiv koronavirusa

Nikoleta Dragaš

Vučić: Ne valja Batajnica? Koju ste vi bolnicu izgradili?

Jasmina Petkovic

Revija japanskih filmova 2021.

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija