22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Sednica Skupštine o Kosovu i Metohiji 22. juna; Izveštaj predsednika Vučića

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održaće se u utorak, 15. juna u Briselu, najavio je portparol EU, Peter Stano, a predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić potvrdio je da će 22. juna biti održana posebna sednica na kojoj će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti povodom toka dijaloga.

Dačić je nedavno Tanjugu rekao da bi na sednici parlamenta predsednik trebalo da predstavi izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine, a nakon sastanka u Briselu.

“Mi smo još pre nekoliko meseci razgovarali o mogućnosti da se održi takva sednica parlamenta, ali je sada to pitanje aktuelno upravo zbog koordinacije pritisaka koji se vrše i na Vučića i na našu zemlju da preduzme korake koji su za nas neprihvatljivi kao što je priznanje Kosova”, rekao je Dačić u nedavnom intervjuu Tanjugu.

On je istakao da je u svemu tome važno da Srbija ima političku stabilnost i jedinstvo, a to znači da ima institucije koje se međusobno podržavaju.

Dačić je kazao da će, ukoliko je potrebno, predložiti i zaključke sa te sednice zbog načina na koji skupština radi, a u smislu podrške pregovaračkom timu na čelu sa predsednikom Vučićem u dosadašnjem toku i nastavku dijaloga sa Prištinom.

Related posts

“Železničar” se priprema za duel protv IMT-a

Ivana Bogdanovski

Vučić Džonsonu: Izdrži, dragi prijatelju, i bori se!

Branislava Grčić

SERVISNE INFORMACIJE

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija