19. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovin Kultura Najvažnije Vesti

Izložba filmskih plakata u Kovinu

Izložba „Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1945-1970”, na kojoj su predstavljeni filmski plakati iz fundusa i arhive Filmskog centra Srbije, otvorena je za publiku u Centru za kulturu Opštine Kovin.

Za izložbu je odabrano 50 plakata filmova koji su nastali 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog veka, i predstavljaju značajna dela jugoslovenske kinematografije, kao što su „Skupljači perja”, „Kad budem mrtav i beo”, „Rani radovi”, „Marš na Drinu”, „Kapetan Leši” i mnogi drugi.

Filmski plakati su deo mladosti, nezamenjivi u odrastanju koji su formirali čitave generacije. Sa pojavom novih kanala distribucije, najpre VHS, DVD-a, potom, mreže i različitih platformi poput Netfixa, čini se da filmski plakat nije izgubio na svojoj važnosti, naprotiv, u digitalnom okruženju samo je postao prilagodljiviji.

Izložba će obići 18 gradova Srbije i biće postavljena u bioskopima i kulturnim centrima članica Mreže kinoprikazivača Srbije.

Related posts

Predsednik Vučić u Prijepolju i Priboju

Nikoleta Dragaš

Mihajlović: Katastar će biti potpuno elektronski

Jelena Obradović

Suzbijanje larvi komaraca i krpelja

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija