27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kovin Kultura Najvažnije Vesti

Izložba filmskih plakata u Kovinu

Izložba „Tragovi jednog vremena – Filmski plakat 1945-1970”, na kojoj su predstavljeni filmski plakati iz fundusa i arhive Filmskog centra Srbije, otvorena je za publiku u Centru za kulturu Opštine Kovin.

Za izložbu je odabrano 50 plakata filmova koji su nastali 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog veka, i predstavljaju značajna dela jugoslovenske kinematografije, kao što su „Skupljači perja”, „Kad budem mrtav i beo”, „Rani radovi”, „Marš na Drinu”, „Kapetan Leši” i mnogi drugi.

Filmski plakati su deo mladosti, nezamenjivi u odrastanju koji su formirali čitave generacije. Sa pojavom novih kanala distribucije, najpre VHS, DVD-a, potom, mreže i različitih platformi poput Netfixa, čini se da filmski plakat nije izgubio na svojoj važnosti, naprotiv, u digitalnom okruženju samo je postao prilagodljiviji.

Izložba će obići 18 gradova Srbije i biće postavljena u bioskopima i kulturnim centrima članica Mreže kinoprikazivača Srbije.

Related posts

Dačić je u pravu: Pojedini lokalni lideri mnogo više radili za sebe nego za SPS

Mica Milakov

U Gornjem gradu asfaltirano devet ulica

Aleksandra Miloševska

Novinarke koje su osramotile Srbiju

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija