19. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekonomija Vesti

Brnabić sa novim šefom Svetske banke u Srbiji

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim šefom Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom i njegovim prethodnikom Stivenom Ndegvom o postignutim rezultatima u prethodnom mandatu i planovima za nastavak realizacije važnih projekata, posebno kada je reč o prelasku na „zelenu ekonomiju“.

Novi šef Svetske banke u Srbiji je poručio da se raduje novom angažmanu i saradnji sa Vladom Srbije, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se projekat „Zelena Srbija“ ralizuje u potpunosti s obzirom na to da Svetska banka pruža podršku ekološkoj održivosti privrede i energetskoj tranziciji zemlje, što je ujedno i deo zelene agende Evropske unije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ndegva je poručio da Srbija i Svetska banka mogu mnogo toga zajedno da učine na tom polju. On je takođe pohvalio ekonomske reforme i napredak Srbije.

Premijerka Brnabić zahvalila je na dosadašnjoj saradnji odlazećem šefu Svetske banke u Srbiji i poželela dobrodošlicu Pontaru istakavši da očekuje da će i naredni program saradnje biti jednako uspešan.

Related posts

Pančevačka Bolnica izlazi iz kovid sistema

Mica Milakov

Uhapšen zbog širenja panike u vezi virusa COVID-19 na društvenim mrežama

Branislava Grčić

SNS Šabac: Zelenović i Petrović opstruišu izborni proces

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija