4. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Sport Vesti

Učenici OŠ “Đura Jakić” spremaju se za učešće na Sportskim igrama mladih u Novom Sadu

Učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ u ovoj školskoj godini ostvarili su izuzetne rezultate u školskom sportu. Takmičili su se u rukometu, atletici, fudbalu, džudou i karateu i najveći uspeh je drugo mesto u rukometu na međuopšinskom takmičenju i treće mesto u Republici u karateu.  Ove nedelje očekuje ih takmičenje na Sportskim igrama mladih u Novom Sadu, gde će grad Pančevo predstvljati mladi rukometaši ove škole.

Takmičenja u školskom sportu organizovana su ove godine u drugom polugodišu zbog specifične situacije sa korona virusom. I pored gustog rasporeda učenici Đurine škole ostvarili su izuzetne pojedinačne i ekipne rezultate.

Mejrema Stanković, nastavnik fizičkog vaspitanja kaže da su deca uvek raspoložena da se takmiče i za školu u sportovima koje treniraju i da se zato prate njihivi rezultati i uključuju se i u više sportova.

Mejrema  Stanković – nastavnik fizičkog vaspitanja Stanković najavljuje da učenike Đurine škole već u sredu 9. juna očekuje takmičenje u okviru Sportsikh igara mladih u Novom Sadu.

Takmičenja za ovu godinu su završena,  ali u ovoj pančevačkoj osnovnoj školi već razmišljaju o narednoj godini, gde će još više dece pokazati svoje umeće u sportu. Školska takmičenja organizuje Savez za školski sport Srbije u saradnji sa gradskim Savezima za sport.

Related posts

Konferencija za novinare Predsednika Republike

Jasmina Petkovic

KOLONA od 45 vozila Kfora na severu, u pravcu Jarinja! Simić: Treba snage da usmere ka jugu!

Zorana Stekovic

Vučić: Razgovori u Berlinu nemaju veze sa bilo kakvim rešenjem za Kosovo; odluka o izborima posle sastanaka sa Putinom i Si Đinpingom

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija